Vecka 4

I helgen blev det ingen träning. I fredags va det festligheter som eventuellt slutade lite för sent. Det hela innebar att jag mådde lite sämre i lördags och därmed blev det ingen träning. Och igår va vi på lilla Tuwas dop och sen bar det av hem till Öret igen för min del. Ingen träning där heller. En mysig helg (om vi bortser från lördagens hälsa) och nya träningstag denna vecka. :)

Måndag: Fartlek. Uppvärmning: 1 km jogg, 6 min Fartlek: 6 km 33 min i hastighet mellan 9,5 och 12 km/h Nedjogg: 2 km 11 min. Totalt 9 km 50 min.
Tisdag: Styrka 40 min
Torsdag: 7 km 36 min

Totalt blev det bara 16 km löpning. Men, det är fortfarande lång tid kvar till den 21(?) maj så det är bara att ta nya tag denna vecka. :)

Not yet a teenager

Ikväll hade jag tänkt trotsa magen (som är svullen och gör ont ont ont) och gå till gymmet för att köra lite styrka. Väl framme kom jag på att det va ikväll de hade någon special-dag med diverse grejer så min styrketräning blev väldigt komprimerad då jag istället valde att stå i kö för att väga mig/mäta fett- och muskelmassa samt få reda på min biologiska ålder.. Det tog en halv eeeeeevighet men jag tycker ju att det är lite intressant så så fick det bli.

Jag hade 20,2 % fett och 75,7 % muskelmassa. Det va helt okej värden men han rekommenderade mig att bygga lite mer muskler. När vi diskuterade vidare ändrade han sig och tyckte istället att jag skulle gå ner några kilon för att bli lättare i och med att jag mest löptränar och därmed inte bör styrketräna på samma sätt, vilket jag även fick tips på. Hittills gick ju det hela ganska bra tyckte jag.. Det va först när vi kom till min biologiska ålder som det blev lite tokigt så att säga hehe. Det är ju bra att ha en låg biologisk ålder men det är tydligen inte bra att ha allt för låg ålder. Mina 12 (!) år va inget han direkt rekommenderade. Men som sagt, minska några kilo fett så är allt löst hehe.

När jag väl kom hem fick det bli lite pilates i och med att jag inte han köra mer styrka innan gymmet de stängde. Imorn är det löpträning planerad.


Nya tider

Idag kände jag mig riktigt pigg när jag kom hem från jobbet. Bytte om och gick till gymmet för ett löppass. Ofta när jag går till gymmet är jag inte helt pigg och fräsch och oftast lite hungrig, men idag kändes det helt perfekt. Drog därmed upp hastigheten lite, sprang första 5 på 11,5 km/h och den 6e på 12 och den 7e på 12,5 samt en liten spurt vilket slutligen resulterade i tiden 36.00 min och 7 km. Måste nog vara nytt rekord för mig själv och jag är riktigt nöjd med dagens insats. :)

Jag har även en härlig känsla nu, troligtvis främst tack vare träningen.. Trots att jag hade fredagsfeeling imorse så har jag ingen ångest över att det är en jobbdag kvar till helgen. Imorn blir det ju dessutom lite festligheter på kvällen, tyvärr lite sorgliga sådana då J ska lämna oss och Örebro. Men, hon kommer att få det sååå bra och jag ska hälsa på. Snart! :)

Seedningslopp

Ikväll har jag funderat lite på det här med Göteborgsvarvet. Nytt för i år är ett seedningslopp i Östergötland, närmare bestämt på Mantorp Park. Det känns ju någonstans rimligt att ta sig dit och springa det. Men, ja det finns ett men, jag kikade lite på det här med tiderna. Jag räknade ut att jag måste springa milen snabbare än 53,5 minuter för att förbättra min startposition.. Känns det verkligen rimligt!? Ska fundera vidare, är ju ett tag kvar iaf. 19 mars går det av stapeln. Den som lever får se! :)


Onsdagsmys

Idag valde jag att jobba några timmar "efter jobbet". Så när jag kom hem va jag verkligen verkligen inte sugen på att träna samtidigt som jag tyckte att klockan hade blivit lite för mycket, så sagt och gjort så hoppade jag över träningen. Ikväll har jag istället umgåtts med min älskling för en gångs skull, något jag inte har gjort på några kvällar av olika orsaker.. Känns lite extra mysigt bara för det :)

Får ta tag i träningen imorn igen. Kan ju vara så att min kropp mår bra av en vilodag efter fyra dagars träning..


Vila?

Enligt träningsschemat är det vila idag. Men, eftersom jag har planerat att åka tjejvasan om 32(!) dagar så är jag i stort behov av att träna styrka också (enligt min rygg så är jag i stort behov av att träna styrka jämnt!). Så, sagt och gjort tog jag mig till gymmet för att träna styrka (40 minuer), dock inte benstyrka eftersom de behöver vara fit for fight inför morgondagens löppass. Nu sitter jag i soffan och mår så där bra som man gör efter att ha tränat :) Underbara känsla!


Träning vecka 3

Tisdag: Löpning, 7 km, 37.47 min
Torsdag: Löpning, 7 km, 39.20 min
Lördag: Löpning, 11 km, 59.45 min
Söndag: Styrka

Trots lite omkastningar och ett uteslutet 5 km, lugnt pass, fick jag ändå ihop 25 km. Nöjd, främst över lördagens lite längre pass. Ny vecka, nya tag! :)

Fartlek

Den här veckan gör jag en liten omkastning av träningen för att lyckas få ihop det, eller åtminstone försöka få ihop det. Därmed blev det träning idag trots att måndagar brukar vara vilodagar vilket tydligen mina ben kom ihåg. Riktigt seg i benen idag. Blev iaf lite fartlek enligt träningsschemat. Började med typ 5 min cykel i väntan på att ett löparband skulle bli ledigt. Sen blev det 1 km, 6 min uppvärmning. Därefter fartlek i typ 33 min, 6 km, och avslutningsvis 2 km nedjogg, 11 minuter. Totalt 9 km på 50 minuter. Fartleken bestod av olika långa intervaller där jag körde 12 km/h och det lugnare på 9,5 km/h. Inte jättesnabbt men det räckte och jag höll mig i från mjölksyran! :)

Nu så här i efterhand känns det riktigt bra. Trött i benen, men det ska man väl vara efter ett träningspass :)

Stark?

Mot alla odds tog jag mig faktiskt iväg till gymmet trots att älskligen gav mig tillåtelse (haha så hemskt det låter, men så illa är det inte) att stanna hemma. Hade tänkt ta igen fredagens uteblivna pass men fullföljde det inte helt. Löpningen fick utebli men däremot blev det lite styrketräning i typ 40 min. Nöjd att jag tog mig iväg och njuter därför av lakritsbilar nu vilket va min muta till mig själv.

Imorn är det en ny vecka med nya tag. Allt kan hända ;)

Härlig söndag

Började dagen med en sovmorgon vilken jag visserligen inte vet om den va så bra då jag mest blev trött av den men men. Därefter gick jag och älsklingen till Java för en mysig frukost. I slutet av frukosten satt vi lite nördigt med varsin telefon och läste diverse tidningar. Plötsligt halkade jag in på facebook och upptäckte att min kära vän har blivit mamma nu. Till en liten tös. Lite förvånad blev jag allt eftersom grynet inte hade planerad ankomst förens om bra länge hehe. Trots det hade jag ändå en konstig tanke igår om att hon nog skulle föda barn snart hehe så så illa ute va jag ju inte trots allt.. Ett stooooort gratts till den lilla familjen säger jag iaf..! :)

Milen under 55

Började dagen med ett gymbesök. 11 km på löparbandet åstadkom jag och nu är jag trött(!) i benen. Va väldigt otaggad innan men så här i efterhand känns det riktigt bra :) Efter en mil va jag riktigt nöjd med tiden, klarade mig under 55 minuter (54.35) och det gav mig kraft den sista kilometern vilket totalt gav mig en tid på 59.45 min.

Dagen har hittills även bjudit på en välbehövlig liten sovmorgon och efter träningen blev det en sväng på stan med fika. Mumma! Nu ska jag fortsätta njuta av helgen :)

Glad och missnöjd

Förra veckan va jag ju väldigt nöjd med min fredagsträning. Idag är jag desto mindre nöjd. Va riktigt trött när jag satt på bussen hemåt. Vid halv sju när älsklingen kom hem va jag om möjligt än mindre sugen på att träna och vips så va träningen inställd.. Har haft fredagsmys här hemma istället och trots lite ångest över en "missad" träning är jag väldigt glad. Får allt ta mig till gymmet imorn för det planerade passet så ska jag fundera på om min kropp behöver två dagars vila eller om jag ska ta dagens pass då.. Den som lever får se ;)

Nu ska jag fortsätta vara glad och njuta av helg! :)

20110120

Idag va jag både trött, seg och lite illamående när jag kom hem från jobbet. Bestämde mig dock för att äta något och därefter pallrade jag mig iväg till gymmet trots att det hade varit såååå skönt att ligga kvar i soffan. Men, det gjorde jag ju igår så idag fick jag snällt gå och träna. 7 km löpning blev det. 39.20 min blev det. Gick som sagt inte alls speciellt bra. Konditionen var inte med mig alls men jag tog mig iaf igenom de 7 km som var planerade. Fick även ont i ryggen. Typ som att den låste sig eller något men det gav sig lite när jag fortsatte springa. Hoppas att det bara va något tillfälligt för roligt va det inte!

Nu känns det iaf riktigt bra. Träningen är avklarad och jag mår bra. Inte ens någon huvudvärk (peppar, peppar) trots att jag glömde dricka under passet idag. Nu blir det myskväll med älsklingen! :)

Den andra veckan

Gårdagens irritation har lagt sig. Mäklaren är fortfarande ingen favorit och absolut ingen jag skulle anlita själv men men. Någon lägenhet ser det inte ut att bli den här gången heller men skam den som ger sig :) Den som väntar på något...

Dagens träning blev 7 km som planerat. Något fortare än enligt schemat men det är jag bara glad över. 37.47 min blev tiden, vilket innebär att jag förbättrade tiden med 1 min och 16 sekunder sedan i torsdags. Hade grym energi och hade utan problem kunnat springa både fortare och längre men känns bra att inte överdriva redan andra veckan hehe.

Nu börjar det dock bli dags att krypa ner, ska nog åka till jobbet lite tidigare imorn tänkte jag så kanske jag kan traska hem vid 17 med gott samvete :) Godnatt!

Typical monday

Dagen började som en typisk måndag. Lite seg och måndagstrött missade jag bussen. Ja, jag va en minut sen!!! Hade bussen verkligen kommit och gått i tid för första gången i världshistorien eller va den helt enkelt närmare en kvart sen!? Det är frågan.. Tog hur som en annan buss och kom fram i stort sett samma tid som planerat :)

Efter en effektiv dag så började det framåt eftermiddagen kännas som tisdag eller onsdag så kändes lite jobbigt att inse att det trots allt bara va måndag. Fyra arbetsdagar kvar till helg känns tungt.

För övrigt blir det ingen träning idag. Vilodag. Så jag ägnar istället kvällen åt att vara irriterad på en seg mäklare. Spännande! Not! Snart blir det idrottsgalan istället. :)


Träning vecka 2

Tisdag: 6 km löpning, 33.47 min
Torsdag: 7 km löpning, 39.03 min
Fredag: 5 km löpning, 29 min + styrka ca. 30 min
Söndag: 10 km löpning, 56.47 min

Totalt har jag sprungit 28 km löpning + lite styrka. Bra start på konditionsträningen måste jag påstå. Det är den där skidåkningen som saknas men den kommer framöver hoppas jag..


En sån där typisk söndag

Idag (eller iaf hittills) har jag haft en sån där typisk söndag. Hittills har jag diskat, dammat, dammsugit och tvättat. Självklart har jag varit en sväng på gymmet också. 1 mil blev det, 56.47 min. Är nöjd! Inte för att det är en grym tid men för att jag inte va döende efter den milen. Kunde utan problem fortsatt en mil till om det inte hade varit för att jag hade dött av tristess, It's me or the dog är inte riktigt mitt favoritprogram att fördriva tiden framför.. :)

Resten av söndagen ska jag spendera i soffan med gott samvete.. Underbart!

Vårkänslor eller bara deprimerande?

Att vakna upp till att det droppar på fönsterbläcket känns inte okej. Jag ser visserligen fram emot våren men först väntar tjejvasan och jag behöver verkligen träna skidåkning innan dess. Dessutom tror jag att det kommer komma mer snö och då får snön hellre ligga kvar tills det att det är dags för snön att smälta på riktigt och bli vår.

Hur som helst blir det ingen skidåkning idag. Som sagt, det är plusgrader ute. Det är inget roligt underlag för skidåkning så jag håller mig till träningsschemat och springer en mil istället. I fredags höll jag mig också till träningsschemat och gick till gymmet efter jobbet och sprang 5 km. Den här gången va det faktiskt lätt distans på riktigt. Nästan lite löjligt lätt, men 5 km 29 minuter blev det ganska exakt. Och sen styrka på det. Riktigt härligt va det!

När jag har tagit mig iväg till gymmet idag så har jag följt träningsschemat i en vecka nu och klarat av fyra pass och hållt mig till såväl distans som tider. Känns som en bra start, inte annat än att jag är lite nöjd över mig själv hehe.

7 km

På träningsschemat för dagen stod det lätt löpning, 7 km 40 minuter. Sen när blev det lätt löpning undrar jag!? Kanske om man har tränat lite kondition tiden innan träningsschemat startade hehe.

När jag väl kom in på gymmet så va ju såklart alla tre tv-apparaterna avstängda!!! Efter några minuter hoppade de igång till min lycka. Så mycket lycka blev det dock inte då alla tre visade värmlandsnytt i några minuter, av någon konstig anledning, innan de återgick till sitt svarta läge. Yippie! Jag lyckades dock stå ut 39.03 minuter på bandet och klara av de 7 km som va tänka för dagen. Va även duktig och tog några små klunkar vatten under passet. Min mage strejkade inte idag vilket känns som ett framsteg. :)

2 år och 1 dag

Igår firade jag och Johanna 2 år på jobbet. För 2 år sedan gjorde jag min första "riktiga" jobbdag. Kan inte riktigt påstå att det känns som att jag har varit där så länge men så är det.. Tiden går fort. På tok för fort ibland om jag ska vara ärlig.

2 år!

Dagen efter

Igår sprang jag för första gången på alldeles för länge. Tyckte själv att jag drack ganska mycket vatten efter passet (och lite under) men fick ändå en gräslig huvudvärk. Idag har jag varit väldigt seg men inte den minsta känsla av träningsvärk. Underbart! Jag som knappt trodde jag skulle kunna gå idag :)

Ikväll är det vila vilket innebär myskväll i soffan. Jag ska kika på tv hela kvällen med gott samvete (eventuellt kanske ta tag i disken i köket också, ska fundera lite till och hoppas att den försvinner av sig självt :)

Äntligen!

Äntligen är jag igång, en vecka försent dock eftersom jag räknade fel på veckorna, men nu är jag iaf igång! Jag har satt igång med träningsschemat inför Göteborgsvarvet. En hemsk upplevelse skulle man kunna kalla det men det ska bli riktigt kul när jag väl har fått tillbaka lite kondition igen. Senaste tidens styrketräning har verkligen ätit upp min kondition eller egentligen är det väl avsaknaden av konditionsträningen som har gjort det hela men ändå...

Pinade mig igenom 6 km löpning33.47 och jag är nöjd. Min lilltå som har haft någon sorts blåsa, ömhet eller vad det nu är blev i ett par veckor va absolut inte lika nöjd över min träning meeen det är jag! :)

Träning vecka 1

Tisdag: Styrka, ca 1 h
Torsdag: Styrka, ca 1 h
Fredag: Skidåkning, 1 mil, ca 1 h 3 min

Som lite extra bonus till träningen skottade jag snö i 2 timmar i lördags och ca 45 minuter i söndags.

Snöskottning och träningsvärk

Dagens träningsvärk är gräslig. Mina ljumskar är verkligen inte vältränade, inte tränade någonstans för att vara ärlig hehe. Men, jag gillar ju träningsvärk.. Då vet man ju att man har gjort någonting bra. Dagens träningsvärk försökte jag bota genom att skotta i snö i 1,5 - 2 timmar, ironiskt nog i regn. Egentligen kanske det mer handlade om att flytta på snö men det kanske är samma sak(?). Jobbigt var det iaf vill jag lova..

Idag har jag åkt skidor för första gången ...

Idag har jag åkt skidor för första gången i år (och för säsongen också för den delen). Igår när jag hämtade ner skidorna satt lappen från skidinlämningen vid tjejvasan kvar. Säger en del om när jag åkte skidor sist.. Idag åkte jag iaf en mil, runt en timme, så får vara nöjd. Mest nöjd är jag faktiskt över att ha kommit igång :)


51 dagar kvar

Vaknade utan någon större förkylning idag. Yippie! Endast lite täppt i bihållorna och därav lite huvudvärk. Tog mig därför iväg till gymmet en sväng, blev överraskande nog styrka idag med hehe. På måndag, då jävlar, då sätter jag igång med konditionsträningen på riktigt igen. Imorn blir det dock skidor är tanken eftersom vi får besök hemifrån. Jag behöver verkligen åka skidor inför tjejvasan, bara 51 dagar(!!!) kvar nu. Har ju faktiskt inte stått på ett par skidor sen tjejvasan 2010 hehe. Hur det går imorn återstår att se :)

Sovmorgon och tidig kväll

Idag blev det ingen träning. Jag va ombytt och klar. Traskade iväg till gymmet och va framme strax efter 17.00 vilket tydligen även var tidpunkten då gymmet stängde. Inte nog med att gymmet hade sovmorgon imorse så jag inte kunde träna på morgonen, nä då passade de på att ha en lugn kväll. Irriterande men bara att inse fakta. Får hålla tummarna för att förkylningen inte bryter ut så jag kan göra ett nytt försök på gymmet imorn.

Har istället ägnat kvällen åt kika på film. Trollkarlens lärling. Inte min typ av film men faktiskt helt okej. Blev lite såld på den här låten också..


Good morning sunshine

Kan lova att det inte riktigt va så jag kände imorse när älsklingen väckte mig (efter att jag sovit mig igenom väckarklockans signal). Strax efter klockan sex va vi på gymmet och tränade. Gick riktigt bra faktiskt. Helt klart bättre än förväntat. Och vilken underbar känsla att åka till jobbet, tränad och klar! Och så himla pigg jag va, då kanske jag ska tillägga. Det kom en dipp runt lunch hehe men det kanske ger sig med lite rutin på det hela!?

Som sagt en underbar känsla och om jag inte vore så morgontrött skulle jag träna varje morgon innan jobbet. :) Imorn har dock gymmet sovmorgon så det får bli kvällsträning imorn helt enkelt..

Begär

Det är redan den 3e januari och ännu har jag inte lyckats åstadkomma någon träning.. Känns som en bra start på året ;) Ikväll hade jag tänkt träna men eftersom vi ändå hade en bil tillgänglig så passade vi på att göra en liten utflykt till Marieberg. Det är så underbart med bil ibland, antagligen eftersom vi väldigt sällan har bil hehe. Men idag fick jag ett sådant där vill-ha-bil-begär..

RSS 2.0