Kvalitetstv ála MTV

Träning idag igen. Imorn blir det vila, eller det ryktas om att vi ska köra något spel till Wii där man ska dansa hehe så vi får väl se hur det blir med vilan :)

Dagens träning blev iaf 6 km på ca 34 min inklusive jogg/gång i början och slutet... Hade någonstans tänkt springa 1 mil men efter en halvtimme med kvalitestv ála MTV alternativt backhoppning tröttnade jag. Jag får helt enkelt verkligen bestämma mig om jag ska lyckas springa några längre turer på löparbandet. Kanske går det bättre när jag kommer in i träningsprogrammet inför Göteborgsvarvet. :)

Dagens träning

Idag blev det ett besök på gymmet. Styrka till max. Vart är mina muskler? Väntar såååå haha. Imorn ska jag ge mig på lite kondition igen är det tänkt för att därefter vila på onsdag då det vankas nyanställdmiddag som vi så vackert kallar dem fortfarande haha.

Happy måndag! :)


Första advent

Ett tänt ljus i adventsljusstaken. Glögg. Lussekatter. Julmust. Pepparkakor. Stjärnor och ljusstakat i fönstren. Snö.

Det är inte annat än att första advent är rätt mysig :)

91 dagar kvar

Om 91 dagar ska jag...

...åka tjejvasan

Om 175 dagar ska jag...



... springa Göteborgsvarvet.

Och här sitter jag och äter chips och dricker cola. Känns lovande!?


Förbrukningsvara

Det är vinter ute och imorn är det första advent. Har lite ångest över det här med att det snart är jul. Hur gick det så fort nu igen!? Hela tiden. Hur som helst idag har jag ätit gröt, lite jul känsla. Jag har redan tryckt i mig ett antal lussekatter senaste tiden och pepparkakorna har jag väl ätit i en månad. Jag är förberedd på det här med jul. Däremot blir jag tydligen aldrig tillräckligt förberedd på vinter. Igår va jag ute på IKEA och Marieberg med J efter jobbet. När vi skulle gå till gymmet imorse upptäckte jag att jag redan tappat bort vantarna jag köpte i torsdags. Haha hur kan vantar vara så lätta att tappa bort?


dagen före första advent

Startade lördagen med ett besök på gymmet. Styrka för hela slanten så med lite tur kanske jag kan få en muskel eller två om jag fortsätter med det här hehe. Efter det hem för att äta lite frukost och mysa framför tvn innan vi tog oss upp på stan och hysterin på vågen (heter det verkligen vågen!?). Nu ligger jag nerbäddad i soffan och myser (läs, försöker tina upp). Det är så kallt ute, burr!

Vardagslyx

Har haft en riktigt bra dag idag. Började dagen med en liten sovmorgon. Blev nämligen upphämtad här hemma av en kollega vilket gav mig ungefär 15 minuters sovmorgon. Så himla lyxigt kändes det imorse. Tänk vad 15 minuter kan göra :)

Blev för övrigt ingen träning idag. Får se om jag orkar pallra mig iväg på fredag, annars får det bli till helgen. Imorn blir det nämligen kvällsaktiviteter på jobbet.


Tisdagsmys

I dagens horoskop stod det något om en romantisk tisdag. Det står väldigt ofta om romantik i mitt horoskop av någon anledning. Lite mysigt va det iaf när min älskling hade tänt en massa ljus ikväll. :)



Inte den vackraste bilden men mysigt är det :)

Har för övrigt varit på gymmet idag igen. Blev lite kondition, typ 20 min och sen styrka på det. Skulle troligtvis behöva lite vila imorn men hinner ju inte träna på torsdag så vi får se hur det blir med morgondagens träning..


Ostrukturerad

Blev en sväng till gymmet efter jobbet. Blev 20 min på crosstrainern eftersom alla löparband var upptagna. Jag som va sugen på att springa intervaller men tji fick jag. Hur som helst blev det lite styrka efteråt också. Känns mest som att min träning är lite ostrukturerad. Jag bara hoppar runt och kan inte riktigt bestämma mig för hur jag ska lägga upp träningen. Just nu känns det ändå som att huvudsaken är att jag faktiskt tar mig iväg och tränar så jag är nöjd med dagens träningspass. :)

Lussekatter

Jag säger som en vän ibland utbrister med sitt allvarligaste tonläge och ansiktsuttryck; jag har gått upp 10 kg! Idag känns det nästan så, kanske inte 10 men åtminstone 3 kg. När vi idag åkte hemåt igen hade vi med oss en massa nybakade lussebullar och ni ska inte tro att vi inte hade ätit några innan vi åkte. Det plus efterrätter och fika av alla dess slag samt lite godis i fredagskväll. Tur att det blev lite träning igår iaf. :)

Det känns att vi trots allt börjar närma oss julen. Lussebullar och pepparkakor. Mums! Nästa helg hade jag tänkt baka egna lussebullar, men nu får vi se hur det blir. Hur som helst blir det iaf adventsljusstakar och stjärnor i fönstrena. Mys!


Bra start på dagen

Har haft en perfekt start på min lördag. Gick upp vid åtta men det kändes ändå som att jag hade haft en riktigt lån sovmorgon ändå eftersom M gick upp så pass mycket tidigare. Åt lite frukost framför tvn innan jag gick iväg till gymmet för ett litet löppass på 7 km på 38.20 minuter (1 % lutning). Så nu är jag hemma igen, nyduschad och klar och har hela lördagen framför mig. Undra varför jag inte gör så här varje lördag!? :)

Idolmys

Myser just nu i soffan framför Idol. Har varit ledig denna fredag så det känns inte riktigt som fredag för att vara ärlig. Känns förr som söndag eftersom vi relativt nyligen kom hem från Motala. Därför känns det extra skönt att ha hela helgen framför sig. Riktigt lyxigt! :)

Startat dagen

Tack vare att jag faktiskt tog mig upp imorse när klockan ringde så har jag startat min träningsdag. Det blev en ny runda för att undvika att springa själv genom en park vilket innebar att bara blev strax över 4 km (18.40 min). Skönt va det iaf och nu är dagens träning avklarad. :)

Fantastiska idé

Igår kväll hade jag en fantastisk idé. Ställde klockan på 6 och trodde på riktigt att jag skulle pallra mig upp då för att träna. Imorse när klockan väl ringde va min kära sambo inte motiverad som han så fint uttryckte det. Av någon konstig anledning kunde jag inte ta mig ur sängen själv och gå och träna trots att jag var pigg, hur nu det gick till. Hur som helst när jag väl gick upp och tog mig till jobbet var jag så förbannad på mig själv för att jag inte hade tränat.

Idag när jag kom hem från jobbet hade jag dock bestämt mig för att faktiskt ta mig iväg till gymmet så nu har jag äntligen kommit igång med träningen efter min förkylning förra veckan. Underbart! Nu återstår bara att se hur det går med min planerade morgonträning imorn... :)

Babyshower

Har varit i Stockholm i helgen på Joanne och grynets babyshower. Vi har lekt lekar, ätit god mat och fika och pysslat. En riktigt mysig kväll blev det även om jag va riktigt trött när jag och Jossis äntligen kom i säng inatt efter att ha städat och fixat lite. En mysig helg med en massa trevligt folk helt enkelt! :)



Inte världens bästa bild men ett försök att fota de fina cupcakes som vi gjorde.


Älskade fredag

Älskade fredag. Den bästa dagen i hela veckan tror jag. Att veta att man har en hel härlig helg framför sig. Dock gillade jag ju förra fredagen liiiite bättre eftersom jag fick gå hem efter lunch då. Idag drömde vi oss tillbaka till/fram till sommartiden. Den är underbar tillsammans med mer sol, värme och obefintligt slask.

Hur som helst, idag är det fredag och nu ska jag mysa med min älskling framför Idol och med en godispåse i famnen. Imorn åker jag mot Sthlm en sväng.


Örebro

Just nu känns Örebro som en grymt bra stad att bo i. Det händer ingenting här. Våldtäktsmannen är skyldig till fler och fler våldtäkter (vilket jag tycker är bra för då innebär det ett mindre antal våldtäktsmän som finns ute på gatorna), en kvinna har ev. mördad en tre månaders bebis, en 25-åring är svårt knivhuggen osv. Behöver jag fortsätta?

Nu kan det bara bli bättre, eller!? :)

Ung och bortskämd

Efter allt snack om programmet va jag helt enkelt tvungen att kika på det. Efteråt vet jag inte vad jag ska säga. Jag tyckte det va pinsamt att se de som är lika gamla som mig (några av dem), som inte har växt upp. Men, om jag tyckte att ungdomarna va pinsamma så vet jag inte vad jag ska säga om föräldrarna. De är ju definitivt snäppet värre. Det är ju tack vare deras överdrivna "snällhet" som ungdomarna är så där. Ärligt talat hoppas jag att jag blir en bättre förälder än så för det där va pinsamt att se. Jag kommer aldrig (nej, jag vet att man aldrig ska säga aldrig MEN) åka hem till mina barn och städa, laga mat och tvätta. Never, never, never!

Jag blev nog mer förbannad av programmet än tyckte det va underhållande. Förvånad kanske man ska kalla det..!? Har du inte sett programmet så gör det!


Det årliga kaoset

Efter en hel dags vilande så känner jag mig lite piggare nu. Hoppas att det håller i sig och fortsätter i den här riktningen. :)

En sak som förvånar mig, även om jag kanske inte ska yttra mig då jag inte har gått utanför dörren på hela dagen, är att så fort det kommer lite snö så blir det ett kaos utan dess like. Varje år är det samma visa. Men är det något som borde skapa ett sådant problem då det normalt sett kommer snö en gång om året, minst!? För mig är det iaf förvånande. Vinterdäck och anpassa hastigheten efter väglaget är en väldigt bra början. Men som sagt, jag kanske inte ska yttra mig över dagens händelser.

My day

Jag sammanfattar min dag enligt följande: Sick and I hate it!


Icecream

Nu har jag ätit glass, apelsin och druckit te i mängder. Än så länge har det bara blivit värre. Ska alldeles strax dricka en whisky och krypa ner och hoppas på det bästa. Jag ogillar förkylningar starkt men vem gör inte det!?

Varje dag lär man sig något nytt...

Idag har jag lärt mig något nytt; anledningen till att det står kallt kaffe i receptet på chokladbollar.

Rastlös som jag blir nuförtiden så fick jag för mig att jag skulle baka och valet föll på chokladbollar. Gick smidigt ända tills jag hade kokat kaffet och skulle hälla det i smeten. Frågade kocken om det spelade någon roll om kaffet va varmt eller kallt. Men det kunde det ju inte göra kom vi fram till. Tji fick vi eftersom kaffet är varmt så smälter smöret vilket innebär att smeten blir mer rinnande än fast vilket gör det svårt att rulla några bollar. Efter en stund i frysen blev det i alla fall några chokladbollar även om de inte blev de finaste.

Alltid lär man sig någonting nytt :)




Tv-spel och halsont

Vaknade med halsont i morse vilket fick mig på dåligt humör direkt. Jag vill träna, är taggad precis som alltid när jag inte borde träna. Strange! Hur som helst, nu har jag druckit te så nu är det lite bättre. Kanske får det bli en whiskey ikväll!?

Igår hade vi en riktigt slapp lördag. En liten sväng på stan för att fixa några saker, fika, spela tv-spel och spela lite mer tv-spel samt kika på tv. Till det åt vi även en massa gott vilket innebär att jag faktiskt skulle behöva träna men så blir det inte. Inte idag i alla fall.

Underbara fredag

En förmiddag på kontoret för att sedan luncha med min trevliga kollega innan vi gjorde en miljard(?) ärenden på stan med omnejd haha. Trevligt hade vi iaf och en perfekt start på helgen. Har även hunnit med att städa och fixa lite här hemma så nu är det fredagsfint också. Underbart! Nu ska jag snart börja med maten också lagom tills min älskling kommer hem och sen blir det.. tada.. fredagsmys!

Borde man inte sluta lunch alla fredagar!?

Zumba

Nu har jag varit på mitt första zumba-pass. Och nej, jag är inte liksom alla andra såld på det än men jag antar att jag måste prova det igen under andra förhållanden.

Idag va det premiär på mitt gym vilket innebar en proppfull sal och en tjej som va precis överallt där hon inte skulle vara. Har du någonsin varit på ett pass så förstår du. Hon hade inte taktkänsla, kastade runt med armarna åt alla håll och kanter och tänkte inte på att det va trångt. Gick stora steg istället för små steg i sidled och förflyttade sig ungefär tre personer bortåt och flög runt så där heeeela passet. Irriterande? Ja. Hon va dock lika nöjd för det och tur va väl det med tanke på att folk skrattade åt henne stackarn.

Hur som helst. Jag ska prova igen men jag är skeptisk haha. Bra ledare och bra musik va det iaf :)

Nyheter

Alldeles strax ska jag iväg på mitt första zumba-pass. Ska bli spännande och se vad det är och om det är roligt. Frågan är bara hur det är med min koordinationsförmåga.. :)


Tv-spel

Jag undrar vad som hände. Jag som alltid har varit världssämst på tv-spel och tyckt att det är pisstråkigt har plötsligt börjat hänga framför tv-spelet på kvällarna. Eftersom jag dessutom verkar tycka att det är lite roligt har jag börjat oroa mig för min egen hälsa haha. Nejdå, men det är ju inte så att jag på något sätt är duktig, jag är rätt kass om jag ska vara riktigt ärlig och sur blir jag vill jag lova men av någon konstig anledning sätter jag mig ju med dosan i handen gång på gång. Jag måste vara sjuk!

Med andra ord har vi blivit lite nördiga på golf här hemma. Som substitut till golfbanan hänger vi framför tvn så länge. Så nu vet ni vart ni har oss :)

Vila

Träningsvärken från igår är härlig men jävlig. Skönt att det åtminstone känns att man har gjort något, det gör mig lycklig! :) Att däremot veta att det kommer göra ont så fort man rör sig är inte så spännande däremot men det kan jag leva med.

Idag blev det dock ingen träning. Tog en fika på stan och gick förbi MQ en sväng istället dock gjorde jag inga inköp trots 20 % rea haha. Jag måste vara sjuk! :)

Idioti

Jag hade redan iförväg bestämt mig för att träna idag. Eftersom regnet öste ner så bestämde jag mig för ett pass, cross over. Tyvärr är passet väldigt sent, slutar 20.30, och ju längre kvällen led desto mindre sugen blev jag på att träna men jag pallrade mig iväg efter mycket om och men. Korkat eller bra, jag har inte riktigt bestämt mig än. Jobbigt? Defintivt.

Normalt sett är tjejer överrepresenterade på passen men i det här fallet va det det andra könet. Lite kul. Sen är det ju ingen koordination utan bara styrka med lite pulshöjande intervallträning emellanåt. Även om man kör i sitt eget tempo blir man ju peppad av alla andra och kör lite mer än man kanske orkar vilket resulterade i ett illamående. Jag tolkar det hursom som att jag tog ut mig ordentligt iaf och att passet definitivt gav något.

Hoppas min ihållande trötthet ger med sig snart. Beror det på hösten eller är det något annat mån tro?


Löpning

Igår blev det en liten löprunda hem efter att ha lämnat tillbaka bilen. Blev inte mer än strax över 3 km men fick duga efter några timmar i bilen. Riktigt trött va jag också men skönt att få lite motion iaf. Tiden blev ca 16 minuter eller något. Stod och väntade på ett tåg ett par minuter.

Löpningen verkade åtminstone ha motverkat min påbörjade förkylning så jag är lycklig att det blev en liten kort löprunda igår.


Behrn Arena

Ibland kan jag fundera över det här med att betala betydligt mycket mer för sittplats på fotbollsmatcher. Oddsen för att hamna bredvid någon (ursäkta uttrycket) jävla idiot är ju tydligen skyhöga! Hade en kille framför och en bakom mig med garanterade bokstavskombinationer. Den bakom va inte tyst på hela matchen och prata fotboll gjorde han garanterat inte. Applåderade båda lagen och skrek negativt åt dem båda. Applåderade när ingen annan gjorde det osv. Jag höll på att få krupp på människan! På ståplats kan man ju trots allt röra på sig haha.

Hur som helst så va det iaf trevligt att gå på fotboll. ÖSK vann klantigt nog med bara 1 mål. Slutade de spela sista minuten!? Även om Europaspel redan va säkrat innan dagens match va det en rolig match. Kändes dock skönt att det va sista matchen. Det är för kallt för fotboll nu :)


RSS 2.0