Träningsvärk

Idag har jag haft en härlig känsla i kroppen hela dagen. Träningsvärk. Det innebär att träningen igår gav mycket och jag har varit lite lycklig hela dagen. Jag har även lovat mig själv att ta hand om min kropp genom att köra styrka minst två gånger i veckan i höst och gårdagens pass är redan en favvo.

Idag blev det dock ingen träning och nu lär det ju inte bli någon träning närmsta dagarna heller tyvärr. Därefter är det stenhård träning om jag ska komma i någon sorts form till Lidingö tjejlopp. Wish me good luck! :)


Det går åt rätt håll

Idag har äntligen fuktspärrarna kommit upp på väggarna i badrummet och taket är målat vitt. Känns som det går år rätt håll. Med (mycket) tur så kanske både kakel och klinker är uppe till helgen. Då är det inte långt kvar sen.. Det ser jag fram emot! :)

Core

Det går sisådär med min träning, eller rättare sagt det går inte alls.. Igår skulle jag springa 5 km på gymmet, efter 3 km och ha gått några steg i omgångar så gav jag upp. Noll motivation! Det känns verkligen hemskt. Men så idag gjorde jag ett nytt försök med träningen. Kollade upp pass och bestämde mig för att gå på core. Väl på gymmet va jag för tidig så jag gjorde ett nytt försök. 2 km löpning utan någon töntig vila som jag höll på med igår och blev klar alldeles lagom tills passet började.

Sitter nu i soffan både lyckligare än igår och med en sådär härligt trött kropp! Love this feeling :)


Locked up

Idag när vi va nere i förrådet och hämtade lite krukor som jag fick av min svärmor igår så pratade jag om hur dumt det är att man köper en kruka då och en annan lite senare och sen har man en av varje men inte flera likadana. Sen kom jag in på att jag nog skulle köpa flera krukor av samma. Där någonstans när jag stod och plockade med krukorna i förrådet och pratade om att köpa fler passade min kära älskling på att låsa in mig i förrådet och lovade att släppa ut mig om jag inte skulle köpa fler krukor.. Vad gör man? Det va ju bara för mig att lova att det inte skulle bli flera krukor. Frågan är om man kan köpa nya krukor och slänga några gamla olika. Då blir det ju iaf inte fler krukor... :)


Shop till you drop...

Idag bär det åter igen iväg till Bauhaus. Det är där min shopping har varit senaste tiden och nu ska vi dit igen. Vi har fått klartecken om att vi kan ha duschväggar i badrummet så vi ska åka dit och köpa det plus några andra småsaker vi har glömt. Nu måste det dock vara sista besöket på ett tag..

Min älskling är hemma igen och jag är lycklig! :)

A beautiful day

En vacker dag kanske vårt nya badrum blir klart... Idag är en vacker dag, men något färdigt badrum har vi inte än så det får helt enkelt bli ett besök på gymmet idag igen. Det har varit extra lyxigt att bo på hotell med egen dusch när man inte har ett badrum hemma och snart är det dags igen. :)

Nu har även solen kommit fram vilket känns helt underbart. Tror jag ska sätta mig på balkongen och njuta av den troligtvis sista dagen med värme och sol för den här sommaren, om man inte bortser från Prag som jag hoppas ska visa sig från sin bästa sida).


Long day

Har haft en grym helg. Umgåtts med underbara människor (kollegor + H och M). Det känns som att det va mer än ungefär ett dygn, men så va gårdagen väldigt intensiv också. Så himla roligt hade vi iaf, trots att jag är missnöjd med min sträcka. Har aldrig i mitt liv haft så ont i vaderna när jag har sprungit. Efter 3 km va det stela och kändes som två cementklumpar eller något men efter att ifrån bilkön blivit pushad av mina underbara lagkamrater fick jag ny energi och lyckades på något konstigt sätt ta mig i mål.

Tråkigast igår va den totalt misslyckade växlingen som tog ungefär 10 minuter i anspråk vilket innebar att vi förlorade mot Västerås. Surt! Men, kul hade vi iaf och träning inför lidingö tjejlopp borde jag ju ha fått. Känns skönt!

Projekt

Det här med att köpa och renovera en lägenhet kan tyckas som ett mindre projekt, framför allt när man inte själv ska renovera badrummet. Och nej, det är inte själva grejen med att inte ha ett badrum, ingen toalett och ingen dusch som är det jobbiga. Det är det att allt tar sådan tid. Åka till gymmet varje kväll eller morgon för att duscha, planeringen för att lyckas få in det inom deras öppettider. Och samtidigt komma tillbaka från semester på jobbet med massor att göra och försöka få ihop någon sorts ordning i lägenheten. Jag är trött! Men tänk så härligt det kommer bli när det är färdigt :)

Prag

Semestern-är-slut-ångest va inget jag drabbades av. Fick lite ångest på söndagkvällen över att behöva gå upp tidigt dagen efter. Även om jag hade haft ångest hade den snabbt gått över. Första mailet jag öppnade i måndags morse va från min nya chef (som för övrigt verkar väldigt bra) där det står att vi ska åka på kontorsresa, till Prag. Dessutom fick jag ju träffa mina trevliga kollegor. Kan det bli en mycket bättre första dag efter semestern?


Kaos

I fredags, efter ett besök på banken, va lägenheten äntligen våran och nycklarna låg i min hand. Härlig känsla! Nu är allt flyttat och efter en grym 30-års fest i lördags packade vi upp det mesta i söndags och det började äntligen likna en lägenhet. Tyvärr varade det inte i så många timmar för i måndags dök rörmokaren upp och började riva badrummet så nu är lägenheten tillbaka till ett kaos. Men, det kommer ju (förhoppningsvis) resultera i ett nytt, fint och fräscht badrum. Tjoho! :)

Det här har även resulterat i automatisk träning. Ska man ändå åka till gymmet och duscha kan man lika gärna träna. Igår blev det back-intervaller tills jag höll på att dö och idag blev det lite styrka. Känns riktigt bra att vara igång igen, framförallt med tanke på att vasastaffeten väntar på lördag.


Yesterday

Gårdagen visade upp sig från en rätt okej sida. Trots en störtskur lagom när vi skulle gå ut på golfbanan så sken det upp strax därefter och blev jättefint. Tack vare det blev det ytterligare en runda istället för att åka hem och fortsätta packa ihop lägenheten. Tur va väl det för idag har vädret inte alls varit speciellt roligt och vi har därför ägnat dagen åt att packa lite. Perfekt! :)


Träningsschema

Planen va att påbörja det där träningsschemat jag fick på mailen förra veckan. Intervaller stod på schemat för dagen. Fy bubblan så pissigt dåligt det gick. Nu är jag åtminstone åter hemma igen och har utfört någon sorts träning om än tio gånger argare och mer besviken på mig själv. Imorn är tankten att jag ska ha glömt det här och göra ett nytt försök, men då med ett så kallat långpass.

Note to myself: Vänta minst två timmar med att springa efter måltid.


Jag tror jag är kär

Igår kom vi hem från ett besök hos min kära syster. Vi har även varit barnvakt ett dygn åt bröderna bus och hundarna. Nytillskottet va helt underbar, jag tror jag är kär. Världens mysigaste hund. Kom och la sig bredvid för att bli klappad och om man slutade klappa krafsade hon lite på en med tassen så att man skulle fortsätta. Sååå snäll och mysig. :)


Våra närmsta grannar de senaste dagarna :)


Running crazy

Jaha, då va det väl dags att sätta igång då. Som en liten irriterande mygga dök det upp på mailen, ett träningsschema. Det liksom ligger där och irriterar. Jag är väl medveten om att det är dags att sätta fart ordentligt och det va även det träningsschemat menade med sina 4 pass i veckan. På måndag ska jag börja följa träningsschemat till punkt och pricka och sedan får jag hålla tummarna för att det hela går vägen :)


New beginning

Sådär, då va nystarten tagen. För hur lång tid är fortfarande ett frågetecken. Någon drömrunda va det verkligen inte. 5 km där jag efter 2,5 - 3km va spyfärdig. Hem kom jag iaf och har åtminstone sprungit lite grann. Alltid positivt! :)

Har även läst lite om stretching idag, vilken jag ärligt talat oftast slarvar med. Gjorde några test och insåg att jag tydligen har högre risk för skador i nuläget. Så hädanefter ska det stretchas ordentligt!

Home sweet home

Borta bra men hemma bäst sägs det ju. Hittills har vi tillbringat större delen av semestern på andra ställen än hemma så det borde ju vara en underbar känsla att komma hem, vilket det också är. Men. Det finns ett men. Det ser ut som ett kaos här hemma med flyttkartonger både högt och lågt. Men, snart är det över :)

Träningen går inte alls. Jag måste göra en nystart för vasaloppsstafetten närmar sig med stormsteg. Förra veckan blev det endast ett försök till träning där löprundan blev väldigt kort tack vare ett störtregn. Ny vecka, nya tag?


RSS 2.0