Första löprundan på länge

I tisdags gick jag återigen på core med boll. Riktigt roligt faktiskt. Det verkar ju ge något också eftersom jag har grym träningsvärk (sträckning?) i höger sida. Synd bara att passet endast finns en kväll i veckan men får väl hitta något mer roligt pass :)

Igår passade jag även på att ge mig ut på premiärlöpturen för hösten. Med tanke på att det närmar sig två månader sedan jag sprang sist (och ytterligare en månad innan det) så hade jag inga höga förväntningar. Tog med mig min mp3-spelare och gav mig iväg. 27.20 minuter senare va jag hemma igen. Underbart! Inte ett promenadsteg på hela rundan, som visserligen inte är längre än 5 km men ändå. Jag va riktigt lycklig när jag kom hem. Bara för det har jag idag gått och köpt mig en billig mp3-spelare som jag kan sätta fast i kläderna. Rätt dålig batteritid men duger alldeles utmärkt till syftet! :)

Nu får det helt enkelt bli fler löpturer närmsta tiden. Göteborgsvarvet 2011, here I come! :)


Semester

Häromdagen när jag kikade på tv så dök ett bekant ställe upp på bilden. Jag som först trodde att det va en film blev väldigt osäker, men efter att ha sett ytterligare några sekunder va jag säker. Det va hotellet som vi bodde på i somras på Gran Canaria. Och nej, det va ingen film. Det va reklam haha.


En bild från hotellet vi bodde på i somras.

Hur som helst så fick jag en otrolig längtan efter sommar, sol och värme. Men efter morgonens promenad hem från att ha lämnat tillbaka bilen hos J insåg jag att jag gillar höstluften också trots allt. Så himla skönt med en liten morgonpromenad. Borde jag göra innan jobbet för jag blir så pigg av det.


Allt utom träning

Nejdå, jag har inte slutat träna igen. Det har bara blivit en liten vila. Bortförklaring? 

I onsdags skulle jag ha en vilodag från träningen så det blev att kika fotboll med Mattiasarna på Behrn Arena istället. Vinst och ett steg närmare europaspel. Skoj!

I torsdags åkte jag med en kollega ut och spelade lite golf efter jobbet. Trevligt men det gick så gräsligt dåligt..! Jag får försöka besöka golfhallen i vinter antar jag om jag ska kunna få officiellt handikap nästa säsong. :)

Igår kväll va jag och älsklingen på bio. Wall street - Money never sleeps. Jag tyckte att filmen va rätt bra. Tror att det är svårt att göra en grym film om ett sånt ämne..!?

Idag regnar det ute så jag är mest lycklig över att inventeringen blev av igår trots allt och inte idag. Inte bara för regnet, utan för att jag faktiskt får vara ledig i helgen också :)

Nu ska jag nog gå upp på stan och kika om jag hittar några stövlar. Jag har insett att Marseille-vädret inte kommer komma hit hur mycket jag än önskar det..


Jag blir lycklig av träning

Nu sitter jag i soffan med tända ljus och njuter. Mys! Kanske gillar jag hösten litegrann iaf. :)

Efter jobbet åkte jag direkt iväg till gymmet för ett pass core med boll. Det passar mig grymt bra. Klarade mig utan att ramla av bollen vilket jag är stolt över haha. Imorn ska jag vila på riktigt. Kanske göra ett besök på Behrn Arena!?

Äntligen är jag igång på riktigt. Och nu ska jag fortsätta med träningen. Jag blir på så otroligt mycket bättre humör när jag tränar. För sanningen är den att sommaren kommer inte komma tillbaka och göra mig lycklig fören om alldelesförmångamånader. Tyärr.


Andra dagen i rad

Om jag va nära döden igår under träningspasset så känns det som att jag är närmare-döden-åldern idag. Jag kan knappt gå plant och det här med trappor är ju som ett hånskratt (synd bara att jag måste ta mig upp och ner för trappen på jobbet).

Men, för att bota min träningsvärk tog jag mig iväg på ett träningspass även idag. Provade Body Combat som är någon form av kampsportsinspirerad intervallträning. Inte nog med att jag är nöjd över att vara igång med träningen, träningsvärken har minskat lite tror jag så jag känner mig riktigt lycklig nu. :)

Nu ska jag fortsätta njuta av en lugn och mysig stund framför tvn.

Nära-döden-puls

Jag hade planerat in träning idag. Ett core-pass vilket kändes som en lagom start, för även om det är jobbigt så trodde jag att jag nog skulle palla det då det inte innehåller någon kondition.
Istället kom jag dit och insåg att det inte alls va core som stod på schemat. Istället hade vikarien bestämt sig för att ta livet av mig genom att köra något idiotpass, innehållande både styrka och kondition. Efter 30 min tog vi en liten vätskepaus där hon sa att nu har ni kört den träning man normalt hinner med på en timme. Sen körde vi på, i ett något lugnare tempo en halvtimme till innan jag på stapplande ben tog mig därifrån.

Det här kanske inte va den start på min träning som jag hade tänkt mig, men träning blev det iaf och jag är stolt för att jag inte dog under passet trots min nära-döden-puls (eller heter det maxpuls?).

Dagens slutsats är att allt är möjligt även om tjejvasan och göteborgsvarvet känns långt bort just idag. :)


Sol, värme och lite vin på det..

Min uteblivna träning är inte bra. Ångesten klänger sig kvar i bakhuvudet. Men, senaste veckan har löparskorna och kläder varit nedpackade. Tyvärr glömde jag byta till lite varmare kläder när jag packade om från Marseille till Stockholm så.. Nej, kläderna är åter uppackade och oanvända.

Men, nu... Nu SKA jag börja träna igen. Nu blir det ju lite lugn och ro på hemmaplan så chanserna ökar.

Eftersom jag inte har någon träning att skriv aom så tänkte jag passa på att berätta lite om min senaste vecka. För en vecka sedan var vi på väg till hotellet i Marseille för att checka in och byta om på 10 minuter för att ge oss iväg ut för middag. En underbar kväll med trevligt sällskap där vi han se många av Marseilles sidor som folk berättat om innan vi åkte. Vi besökte en liten fransk illegal pub, såg en hora, bevittnade en stöld och sprang på en gigantisk råtta á la stor kattstorlek. 
Tyvärr kändes det inte lika roligt att kliva upp runt 7, 3 timmar efter att jag somnat, för att sätta sig på en konferens.

Helgen bjöd även på gott vin, en busstur runt Marseille och upp på berget med riktigt fin utsikt, lite sol och bad, sena middagar och en drink eller två. Och sen va det ju det där med konferens också. Vi hade ju faktiskt en massa konferens på dagarna också, som faktiskt va ganska givande.

Det mest underbara va nog värmen och solen, speciellt med tanke på att det regnade och va kallt i Sverige när vi klev på planet.

På måndagskvällen landade vi på Skavsta igen för att sedan åka hem och lagom hinna packa om innan sängen kallade. Alldeles för tidigt gick tåget till Stockholm morgonen efter. Hur jag orkade hålla mig vaken på kursen är för mig en gåta men det har gått över förväntan, vilket måste tyda på duktiga lärare och intressant innehåll vilket moms, fåmansbolagsregler och sponsring m.m. är. ;)

I stockholm hade jag lediga kvällar vilket innebar att jag hann med att äta middag med min underbara vän Jossan och hennes mage (det är faktiskt en liten mage nu) :) Inte varje dag man träffar henne, speciellt inte får kvalitetstid två kvällar i rad.

Som sagt, jag har haft en underbar vecka men, precis som senaste tiden, alldeles för lite träning (läs ingen).

Frånvaro

Insåg nu att det närmar sig två veckor sedan jag skrev förra inlägget och jag har hittills ännu inte börjat träna. Är jag duktig!?

Idag hade jag iaf tanken att göra ett besök i hotellets gym men så blev det lite halv sent så jag hoppade det.. :) Får se om jag orkar pallra mig upp lite tidigare imorn och genomföra ett träningspass innan frukost. Imorn spelar SSK sin första match för säsongen också. Spännande!

Fira?

Ikväll blev det pizza för att fira att jag inte har öroninflammation. Jag vet inte om pizza va det bästa att fira med med tanke på att jag inte tränat på evigheter Och framförallt vet jag inte om det är något att fira att jag inte har öroninflammation, värken och locket för örona har ju inte gett sig bara för att jag fick beskedet av läkaren.

Slutsats: vi har ätit pizza och jag har inte öroninflammation.

Jag börjar bli gräsligt irriterad av att inte träna, men har nu planer på att ta det lugnt i helgen och kanske börja så smått på måndag, eller kanske det får bli tisdag. Nu är jag ju inte sjuk på "riktigt" iaf :)


Ironiskt nog en träningsdagbok

Ironiskt nog har jag under flera veckors tid starta en träningsdagbok men på grund av min förkylning och efterföljande hosta med en avslutande (?) öroninflammation har jag inte haft något att skriva. 

Nu är iaf allt förberett och klart, så nu väntar jag bara på att bli frisk på riktigt så jag kan börja träna..

Jag - Kan man träna om man har en inflammation?
M - Nej, du ska inte träna om du har öroninflammation.
Jag - Men jag kan bara gå på ett litet core-pass.
M - Nej, du ska inte träna.

Här någonstans surade jag ihop. Jag vill komma igång med träningen igen.

Nu är det bestämt. Det blir ingen tjejmil på söndag, varken för mig eller syster.

RSS 2.0