Inte många dagar kvar nu...

... och jag har precis insett hur otroligt korkad jag är haha. Jag har åkt 3,5 mil skidor i vinter och tanken är alltså att jag ska åka 3 mil på lördag. Lyckat! Har helt enkelt börjat få lite ångest över lördagens äventyr men känner jag mig själv rätt så kommer det att bli otroligt kul när jag väl har kommit igång och jag kommer känna mig så nöjd när jag åker över mållinjen i Mora. Dock har jag som sagt lite ångest nu men men det får jag väl ta helt enkelt :)

Har tagit sista träningspasset inför tjejvasan ikväll. Blev 5 km löpning på gymmet. 26.00 minuter. Skönt att få springa av mig lite :)

Jag fortsätter ladda..


Uppladdning

Som uppladdning inför lördagens äventyr har jag tränat två pass hittills. Löpning på 13 km i måndags (72.22 min) samt styrka igår. Hade tänkt träna en gång till men vi får se när jag kommer hem från jobbet imorn, om det finns någon tid över..

Känner mig otroligt oförberedd inför lördagens resa men men. 3 mil kommer jag ju runt, frågan är bara vilken tid det blir. Hur som helst har jag bestämt mig för att jag INTE ska anmäla mig till nästa år. Först om jag faktiskt börjar träna skidåkning får jag anmäla mig. Jag tror att det kommer bli skoj på lördag men jag tror att det skulle vara sååå mycket roligare om jag faktiskt hade tränat lite :) Men men, jag har bara mig själv att skylla.

Uppladdning pågår.. Undra om man får äta en massa saltlakrits innan med gott samvete, som inför Göteborgsvarvet? :)


when you smile..

Igår gick jag vägen över stan hem.. Kändes som jag inte hade varit på stan på evigheter men inte hittade jag något spännande för det. Valde istället att ta cykeln hem för att hinna till gymmet en sväng. Sprang 7 km på 37.10 min och stängde i stort sett gymmet när jag gick hem haha. Bra jobbat en fredag kväll! :)
Framåt sent dök M upp och vi tog tåget ner till Motala och idag har vi haft en mysdag. Fixat lite och varit på en trevlig fika hos några vänner med lilla Tuwa. En så otroligt söt liten bebis som inte hade långt till det där underbara leendet haha.

Nu är det hockey vilket innebär att humöret är på nedåtgående. Borde inte förstöra kvällar med att kolla på hockey..!


110217

Det här är också en sån där vecka där jag inte orkar någonting på kvällarna. Det blev visserligen träning både i måndags och i tisdags och skulle ha blivit det idag om inte klockan hade blivit lite för mycket innan jag kom hem från jobbet.. Imorn är det iaf fredag och helgmys. Ser fram emot lite vila (och träning förhoppningsvis) och kanske få umgås lite med min älskling vilket jag ser fram emot mycket.

Ikväll blir det verkligen inte mycket gjort. Funderar på att krypa ner i sängen redan nu så jag är pigg och fräsch imorn..

Vecka 6

Här händer det inte mycket.. Har inte blivit mycket träning denna vecka vilket jag helt och hållet skyller på mitt jobb. Det blev helt enkelt en sån vecka där det inte blev så mycket tid över till annat och därav den minskade träningsdosen. Lyckades iaf med tre pass. Ett löppass på 8 km, 42.54 min (tror jag att det va). Och i helgen har jag lyckats öka mitt antal skidpass inför tjejvasan med 200%. Igår blev det 1,5 mil med helt underbara skidor och strålande solsken från en klarblå himmel. Kan det bli mycket bättre!? Idag gick inte skidorna riktigt lika bra och jag va trött i benen vilket innebar att jag nöjde mig med endast 1 mil. Det känns med andra ord lite bättre inför den 26e :)

I helgen åkte jag på min systers skidor som inte är använda på bra många år, de va till och med dammiga när vi plockade fram dem. Och trots skavsår på tårna pga. 4 nummer för stora pjäxor så gick skidorna gryyymt bra. Så bra har inte mina skidor gått de senaste två åren iaf. Riktigt lyxigt! Va nära på att de fick följa med hem och åka en tjejvasa om några veckor men slutligen lämnade jag dem hemma iaf. Men va himla kul att åka när det gick så bra..

Jaja,  nu är det myskväll som gäller och lite vila inför en ny vecka. Förhoppningsvis blir det lite mer tid för träning denna vecka.

100 dagar kvar

Idag är det 100 dagar kvar tills det är dags igen. 21 km. Göteborg. I år ska jag under 2 timmar och jag kommer bli så arg om jag inte gör det. Nu har jag ju 100 dagar ytterligare att träna mig i form. Det här ska gå så bra :) 100 dagar nu. Pepp pepp pepp!

Utomhuspremiär

Ingen träning igår då jag istället ägnade lördagen åt jobb och därefter en sväng på stan och mys med älsklingen. En underbar dag! Träningen tog jag igen idag. 10,38 km på 56,01 min utomhus! Så otroligt skönt att sprina utomhus igen, även om det va mycket is kvar så fanns det mycket barmark. Underbar känsla. Vårkänslor! Att solen sken under hela löparrundan kändes inte sämre :)

Söndagen har för övrigt ägnats åt städning, tvättning och tekake-bak. Så nu är vi redo för en ny vecka igen med en massa goda tekakor i frysen.


Äntligen helg

Efter en hektisk fredag känns det helt underbart med helg! :) Någon fredagsträning blev dock inte av. Den kanske får ske imorn istället, eller inte alls :P Trevlig helg!


Flyger fram

Vaknade imorse med trötta ben. Riktigt trötta för att vara ärlig. Men, det har sakta men säkert gett sig under dagen och jag bestämde mig helt enkelt för att 7 km nog inte skulle vara några problem. Började med lite styrka på gymmet (mage och rygg) i väntan på ett löparband. Sprang sen 7 km på 35.55 min. Det kändes verkligen hur bra som helst! Det va en sån där dag det där känns som man bara flyger fram, sånt blir jag lycklig av! :) Avslutade sedan med plankan 2 x 30 sek och lite stretch.

Imorn är det fredag vilket innebär helg. Lycka! :) Ser verkligen fram emot lite ledigt och tid med min älskling. Den här veckan har återigen blivit en sån där vecka där vi mer eller mindre har gått om varandra här hemma.. Ryktet säger även att det blir så nästa vecka igen..

Slangar i näsan

Idag har jag fått en slang uppkörd i näsan. Jag är inte nöjd! Eller kanske lite.

Idag va jag hos han den där fabror doktorn. Jag har den senaste tiden blivit så gräsligt täppt på kvällarna och på morgonen känner jag mig sådär svullen i ansiktet som man kan göra när man är täppt. Någon förkylning har dock inte dykt upp och i och med att jag har haft så här i perioder förut tänkte jag att det va dags att kolla upp det en gång för alla. Någon allergi tror jag inte på eftersom jag inte kan hitta något samband mellan gångerna.

Hursomhelst så va det inget tokigt. Jag får typ samma reaktion som på en allergi fast det inte är något jag reagerar på. Härligt! :)

Intervaller

Någon träning blev det inte igår. Kom hem från jobbet strax efter 19 plus att jag gjorde ytterligare en insats efter lite mat. Så nej, någon träning blev det inte. Lite dåligt samvete hade jag allt men efter en massa sömn inatt (ja, jag har sovit så himla bra trots att jag var ensam vilket gör mig lycklig) så kände jag mig mycket piggare och det dåliga samvetet försvann.

Hur som helst så tog jag igen gårdagens träning idag. 3 km uppvärmning 11km/h därefter 5 x 80 sek på 14,5km/h med 45 sek ståvila och därefter nedjogg på 2 km 11km/h.  Totalt blev det väl ungefär 6,5 km. Enligt träningsschemat skulle intervallerna dock ha sprungits på 18km/h. Det är något som känns som en omöjlighet. Jag vet att det inte är omöjligt, men just nu känns det så. Det kommer :) Sprang iaf den första intervallen på 15km/h men kände mjölksyran komma, den man skulle undvika och därmed saktade jag ner.

Idag är det 24 dagar kvar till tjejvasan och jag har fortfarande bara åkt skidor vid ett tillfälle, 1 mil. På tok för lite! Hur ska det gå med mitt mål? Att förbättre min tid med 12 minuter (?) jämfört med förra året. Good luck!

RSS 2.0