Lovely lördag

Dagen startade ovanligt tidigt för att vara lördag men så har vi hunnit med massor också. Flytten (nej, inte vår egen) gick strålande. Det va så välorganiserat och då går det så mycket smidigare. Vi va hemma så tidigt att vi har hunnit med en sväng på stan nu på eftermiddagen också..

Nu ska jag köra en powernap innan vi ska iväg igen. Ikväll blir vi bjudna på grillat. Håller tummarna för att vi slipper regn ikväll :)


Påsk

Påsken va härlig. Alldeles underbar faktiskt! Sol, värme och så kändes det som att vi hann med hur mycket som helst. Träffa vänner. Umgås med bådas familjer. Fika hos farmor och mormor. Slå lite bollar på rangen, springa två gånger varav ett långpass. Dessutom avslutades "helgen" med en fika med J och sen lite fotboll på det. Hur härlig va inte helgen!? Blir lycklig bara jag tänker på det. Det bästa av allt är att det snart är helg igen :)

Nackdelen med hela helgen va att jag efter långpasset drog på mig halsont och lite feber vilket kändes onödigt när jag måste träna inför Göteborgsvarvet.. Känner mig piggare idag igen så förhoppningsvis är jag snart tillbaka i löparskona igen :)

Långfredagen: 5,6 km. 29 min.
Söndag: 19,5 km 1h 51 min.

Det blir aldrig som man tänkt sig

Och jag som hade tänkt mig lite vila idag. Tji fick jag!

Benen va riktigt trötta men ändå tyckte jag att det va en bra idé att följa med M på en liten löptur. 8 km och sååå segt det gick. Kändes som att jag sprang i slowmotion men tydligen inte för när jag väl kom hem visade klockan 39.58 min. Nu är dock frågan huruvida det det är 8 km eller 7,7 km, det finns olika uppgifter på det.. Hur som helst någonstans däromkring och jag är nöjd med tiden :)

Imorn blir det vila garanterat! :)


It´s a challenge to challenge

Någon fika blev det inte idag. Istället blev det ett challenge-pass. Jag börjar känna att jag blir starkare och starkare för varje gång och då va det här fjärde gången(?) jag va där. Enda nackdelen är att man kör två och två och idag hamnade jag med en tjej som inte riktigt vågade ta i, t.ex. när man "kastar benen" ni vet sån där magövning, trots att jag bad henne. Så jag va lite besviken när jag kom hem men ändå känns det bra i kroppen.

Jag har även fått starttiden för Göteborgsvarvet. En timme efter Mattias startar jag hehe. Det innebär att han kommer få vänta ungefär en timme och en kvart på mig efteråt och jag en timme innan. Tjoho! Men men så får det bli. Jag känner mig fortfarande grymt oförberedd men det ska det förhoppningsvis hinna bli ändring på :)

1104182159

En fotbollsmatch som kunde (läs borde) ha slutet med 3 poäng till Örebro blev desto tråkigare. Inget bra spel och därmed inga poäng. Men men, det va en fin kväll i solen med trevligt sällskap. Dessutom va jag nöjd eftersom jag innan fotbollen hade hunnit med lite löpning. 5 km med min kollega och jag vann!!! (ja, det va en tävling haha) Jag är nöjd med tiden 25.09 min med tanke på trötta ben efter gårdagens pass samt att det blev en liten paus på rundan.. Hur som helst. Imorn blir det vila (tror jag) för då är det dags för lite fika med fina Sara.


Panic

Jag hade tänkt mig att det skulle bli ett långpass idag. Jag tänkte springa samma runda som för typ en och en halv månad sen, ca 15 km. Stack iväg och när jag kommit hem och ligger utslagen på golvet frågar Mattias om jag tog den där svängen på slutet. Vilken sväng!? Neeeeej! Jag glömde ju den där lilla avstickaren på 3 km..! Så. 12,4 km blev det iaf på 57 minuter någonting. Det gick tungt från första steget och fortsatte i den stilen. Nästa helg måste det verkligen bli långpass. Jag har panik, det är ju trots allt bara 34 dagar kvar och jag har inte sprungit hela distansen än..!

Men, det ordnar sig :)

Lovely weekend

Pubkväll i fredags med jobbet. En liten skara blev vi men så roligt vi hade sen.. Jag skrattade så jag tjöt under ett musikquiz. Väl hemma va min underbara älskling vaken, så jag kunde ringa på vägen hem för lite sällskap, så himla mysigt att ha honom hemma igen. :)

Igår hade vi en soft dag från början till slut, precis vad jag behövde. Har längtat efter en sådan i evigheter! Göra precis det som känns roligast just då, om man orkar. Slappa i soffan och njuta av att inte behöva göra någonting! Grymt härligt! Dessutom dök ju solen upp på eftermiddagen. Me like!

Challenge

Idag hände något ovanligt. Jag lämnade jobbet klockan 17.00, eller okej strax efteråt men ändå. Riktigt nöjd! Det innebar att jag hann med att fixa lite mat innan träningen som idag blev ett Challenge-pass. Riktigt härligt! Nu är mina muskler trötta så eventuellt blir det lite vila imorn.

En annan sak som jag har funderat på idag är vädret. Jag tycker att det är fascinerande att det ena dagen kan vara sommarvärme och dagen efter vara riktigt kyligt. Hur kan det pendla så mycket på ett dygn? Som sagt, jag tycker det är fascinerande..


A runner's world

Med trötta ben efter gårdagens löpning gav jag mig ut på samma runda idag. Hade inga höga förväntningar på tiden, speciellt inte med tanke på att jag tyckte det gick saktare och jag va alltså piggare när jag kom hem än vad jag va igår. Ändå visade klockan 40.15 min vilket innebar en förbättring på 2 minuter sen igår. Det innebär även att jag nästan klarade 5 minuters tempo. Otroligt nöjd!

Det bästa av allt va att min älskling hade gjort hemmagjorda pannbiffar tills jag kom hem. Grymt gott! Kan det bli en mycket bättre måndag?


42.18

Jag är tacksam för att jag idag fick ett mms idag med en bild på Js träningsskor. Det innebar att hon skulle ut och springa och jag kan ju inte var sämre... Jag är också tacksam för att min älskling tjatar på mig att jag ska springa. Tack vare det gav jag mig ut, 8 km på 42.18 min. Jag höll på att kräkas när jag kom hem men när det hade lagt sig så kändes det himla bra. Nu är det bara att hålla i det här så kommer det snart kännas bra även när jag springer :)


Finaste

En helg som inte började på bästa sätt slutade desto bättre.

I fredags gick det strålande fram till Bålsta där man ställde in tåget. Från Bålsta är det tydligen inte så lätt att ta sig vidare in mot stan. Några bussar fanns det inte och pendeltåget dök inte upp förens ungefär en och en halv timme senare. Väl i Sundbyberg mötte jag upp J för att ta tunnelbanan vidare in mot stan. Så två timmar senare va det dags för middag och lite vin. En supertrevlig kväll. Lördagen började ju inte sämre med pannkakor, sylt och grädde till frukost på ett mysigt litet fik. Därefter en sväng på stan innan nästa äventyr, ett besök hos Joanne, Johan och lilla bebisen. En härlig promenad i solen och en fika hann vi med innan det var dags att återvända in till stan för en middag på J innan bussen gick hemåt till Örebro igen.

En sån här helg ger mig en massa energi och gör mig så lycklig. Det finns så fina människor! Jag vaknade upp bredvid den finast imorse. :)


Motvind

Tog mig ut i det fina vädret och blåsten (shit va det blåste ute!) för en löprunda trots fortfarande trötta ben. 5 km och det va verkligen tungt från första steget, inte blev det bättre med tanke på att motvinden kom när jag vände. Va helt slut när jag kom hem och Göteborgsvarvet känns just nu låååångt borta. Det positiva va dock tiden, 25.31 min så det kanske va okej att vara lite trött :)

Oplanerad

I helgen ska jag till Sthlm för att träffa underbara människor. Jag ser fram emot det väldigt mycket även om det nog inte kommer låta så härefter.

Jag som tycker att jag är ganska duktig på att planera, om inte annat har ganska bra koll på saker och ting, har precis insett att det i verkligheten är tvärtom.. Jag har helt enkelt i efterhand insett att ÖSK spelar sin första hemma match på fredag. Så den får jag helt enkelt missa (det kommer ju fler under säsongen). Plötsligt inser jag att kvalseriens sista omgång spelas på fredag kväll. Den där det avgörs om det blir en säsong i elitserien eller i allsvenskan. Ja, vad säger man. Stackars J som ska umgås med mig på fredagkväll. Kanske borde jag ha bokat in mitt sthlmsbesök en annan helg? Jag tror dock att det kommer att bli en trevlig helg oavsett om det blir elitserien eller allsvenskan nästa säsong, men man kan ju alltid hålla tummarna för det första :)


Lyrisk

Dagen som började så grå slutade i ett underbart solsken och värme när jag klev ut från jobbet i tid. Till och med så att jag blev sugen på en joggingrunda trots träningsvärken från igår (för det har jag vill jag lova). Någon joggingrunda blev det inte men en underbar promenad i tröja och väst utan att frysa. Är det inte alldeles underbart? Jag är helt lyrisk. Jag älskar vår, sol, värme och slutligen sommar. Åhh, jag ser fram emot den här våren och sommaren. Inget speciellt men jag är så trött på vinter, snö och kyla just nu :)


Träningspremiär

Idag blev det premiär för träning igen. Eftersom renget gjorde ett besök här ikväll så fick det bli ett besök på gymmet. Löpning 5 km, 26.08 min och lite styrka på det. Kändes riktigt härligt att röra lite på sig igen. :) Har sedan ägnat kvällen åt jobb men nu får det vara nog.


Måndagsunderhållning

Jag ogillar verkligen måndagar. Jag är trött och seg hela förmiddagen och nu är jag verkligen helt slut. Men imorgon är det tisdag och på god väg in i veckan. :)

Kvällen har spenderats med Mattias och Mattias på Olearys där såklart ÖSKs premiärmatch mot IFK visades. Vad kan vara en bättre avslutning av en måndag?


3-års kalas

Ihelgen har det varit kalas. Min älskling har fyllt år. 30 år. Men eftersom han ibland är som ett litet barn så tror jag egentligen att det va 3-års kalas :) Massor med goda kakor och jordgubbstårta. Mums! Nu känner jag dock att jag verkligen behöver komma igång och röra på mig, framförallt med tanke på att det bara är 48 dagar kvar till Göteborgsvarvet. Jag borde ligga i hårdträning just nu men istället tränar jag inte alls eftersom halsen vägrar bli bättre.

Ny vecka, nya tag :)

RSS 2.0