Spidercakes

Igår kom vi hem från min älskade syster och mina söta syskonbarn. Vi har haft en härlig helg där vi även firat den blivande 6-åringen. När blev han så stor och vart tog tiden vägen egentligen? Yes, jag är en sån där som säger sånt vilket tyder på att jag har blivit gammal. Hur gick det till!? :)

Hur som helst så hjälpte vi till att baka spindelkakor inför det läskiga maskeradkalaset haha.


Träningssug

Förra veckan gick all min kraft åt till att jobba, därefter låg jag halvdäckad i soffan förutom på onsdagkvällen då jag va på en bankett för en arbetsmarknadsdag som va mycket trevligt. Förkylningen är nu mycket bättre men ändå inte riktigt bra. Blir fortfarande sådär löjligt slut av att röra på mig.

Som vanligt blir jag ju sådär toksugen på att träna när jag blir sjuk. Trots att min träning den senaste tiden, typ senaste halvåret, har varit riktigt dålig så blir jag jättesugen på att träna. Jag håller helt enkelt tummarna för att jag snart blir frisk så jag kan ta vara på den här känslan. Om inte annat så beställde jag ett nytt träningslinne från hm med 50% rabatt och nya träningskläder brukar ju konstigt nog kunna ge lite ny energi och motivation :)


Förkylning

Så va förkylningen ett faktum. Är otroligt trött och seg så ikväll blir det soffan resten av kvällen. Igår blev det hockey i Behrn Arena, vilket lyft hallen hade från när jag va där sist.. Dock såg det ju rätt tråkigt ut eftersom det inte är klart..

Nu blir det te och en alvedon så kanske jag är piggare imorn. Håller tummarna! :)

Söndagstankar

Jag är jättetaggad på att tag i våra projekt här hemma, dock måste tiden räcka till också. Tyvärr har jag insett att dygnets alla timmar bara är 24 och att helgens dagar fortfarande bara uppgår till två. Så tills den där tiden dyker upp så fortsätter jag leta tapeter till sovrummet, vilket gör mig om möjligt än mer taggad att komma igång :)

Träningen har även den blivit lidande, IGEN! Jag lovar mig själv gång på gång att det inte ska bli så här men det blir det ändå.. Mörkret är ju här för att stanna på tok för många månader till så det är helt enkelt bara att komma överens med gymmet :)

Darkness

Träningen ligger på is. Tråkigt nog, eller egentligen är det själv valt. När jag kommer hem från jobbet börjar det mörkna ute och min älskling vill inte att jag ska springa själv i mörkret. Eftersom han kommer hem toksent den här veckan så blir det helt enkelt ingen träning om jag inte pallrar mig iväg till gymmet, vilket jag inte är. Men på lördag ska jag träna. Imorn hinns det inte med och på fredag är det after work med jobbet.

Trist men så här blir det ibland och det är bara att ta nya tag snart igen :)

Förrsten det här med kvällar och mörkret i den här stan så är det ju en ny våldtäktsgalning igång i stan vilket gör det mindre roligt ute på mörka höstkvällar.. Vad är det för fel på folk egentligen? Sånt gör mig ledsen..


Revansch

En ny löprunda idag för att ta revansch på gårdagen. Jag sprang hela vägen vilket är ett stort plus mot gårdagens runda, det kändes inte så tokigt heller. Tyvärr dog klockan under rundan så någon tid blev det inte.. Däremot fick jag grymt ont i svanken efter rundan. Har ingen aning om varför för så vitt jag vet gjorde jag ingenting speciellt men ont och stelt är det.. Blir perfekt med en vilodag imorgon :)

Löpning i höstsolen

Det blev en liten joggingrunda idag. 6,3 km men efter 4,5 km(?) ville inte konditionen mer, med andra ord är den fortfarande riktigt dålig.. Men solen sken och det va sån där härlig höstluft ute så en liten promenad mitt under joggingrundan gjorde inte så mycket mer än skadade mitt redan dåliga träningspsyke. Har däremot en underbar träningskompis/tränare, även kallad sambo, som ger mig tips och saker att tänka på under joggingrundorna.

Veckans träningspass blev tre, varav två avsåg löpning. => Godkänt! :)

Renoveringstankar

Det är så himla skönt med helg även om den lider mot sitt slut. Helgen har varit helt beroende av vad vi vill göra, inte måste. Underbart! Började helgen med middag på Wongs med älsklingen. Lördagen tillbringades på Marieberg en liten sväng där vi kom på att IKEAs garderober borde kunna fungera i sovrummet trots allt.. Nu ska de bara köpas och de gamla rivas ut. Tapeter där emot.. Tapeter till vardagsrummet är vi rörande överens om vad vi vill ha men i sovrummet.. Ingen hittar någonting. Har gått igenom sida upp och sida ner med olika tapeter men ingen som känns bra.. Vi får helt enkelt åka och kika lite i verkligheten..

Nu ska jag fortsätta njuta av det lilla som är kvar av helgen :) Happy sunday!


Stronger

Onsdag och vi är nu på rätt sida av veckan mot helgen. Just nu älskar jag helgerna mer än någonsin. Ska bli så himla skönt att bara göra det man vill när man vill, slippa stressa och bara njuta av ledigheten :)

Idag blev det ett pass body pump. Det är pinsamt så svag jag är, men jag pinade mig igenom passet och kroppen är nu så där härligt trött. Imorgon kommer jag ha grym träningsvärk. Det här måste göras oftare, för min egen och min kropps skull. Måste bara få in en rutin om att genomföra det så att det faktiskt blir av. Min motivation när det gäller träning är inte på topp just nu.

Dubbel lycka

Vissa perioder känns det som att jobbet tar all min tid, kanske för att det gör det också. Tyvärr brukar det innebära att träningen blir lidande. Just nu har det varit lätt att låta träningen bli lidande eftersom det ändå har gått så segt med träningen. Men så idag kom jag hem från jobbet och älsklingen skulle ut och springa och jag saknade en sak för att kunna jobba ikväll så undanflykterna va som bortblåsta och det va bara att hoppa i träningskläderna.

Med en lätt ångest och med mer än en gångs påpekande om att det här skulle gå sakta började vi springa. För första gången på evigheter kändes det bra, jag sprang i det tempo min kropp just nu klarar av. Hur härligt som helst! Varför gör jag inte alltid det? Det här med klocka är livsfarligt, pulsklocka ska jag springa med och blunda för tiden..

Det hela slutade alltså med en härlig löprunda och en förbättrad tid! Dubbel lycka så här på en tisdag kväll :)


Höst

Det har blivit kallt ute så nu är det höst på riktigt. Bara för att vara säker på att slippa frysa i vinter när det har blivit sådär iskallt ute besökte jag idag Tuna Park och köpte en vinterjacka. Riktigt nöjd just nu :)


I övrigt har vi myskväll här hemma efter en helg i Flen. Myskväll på en söndag som gör att kvällen mer känns som en fredagkväll. Underbart! :) Synd bara att det blir måndag imorgon oavsett..

 


Härlig morgon

Har haft en härlig morgon. Älsklingen gick upp tidigt idag vilket innebär att jag kände att jag hade lite sovmorgon. När jag väl gick upp i vanlig tid hade jag gott om tid på mig eftersom jag idag blir hämtad av en kollega hemma och inte åker tidigare till jobbet som jag brukar.. Med andra ord en riktigt soft morgon även om det inte skiljer så många minuter egentligen.. Dessutom är det klarblå himmel ute :)


Kanelbullensdag idag och det har firats me...

foto0172 (MMS)

Kanelbullensdag idag och det har firats med våra hembakta bullar.. Eller va det de vi fick i inflyttningspresent av ICA kanske? :) Goda va de iaf.. En bra tradition när man kan äta kanelbullar med gott samvete. Sånt gillas!


Halt

Idag har jag varit lite lätt halt efter gårdagens step-pass. Det känns ärligt talat för jävligt. Jag blir hela tiden ledsen och arg på mig själv eftersom att jag lät mig själv låta bli att träna alldeles för länge. Mina vader (främst mina högra) är i dålig form. Så fort jag springer, eller tränar rent generellt får jag en sådan träningsvärk därav har jag haltat lite lätt idag..

Bara för att trotsa träningsvärken åkte jag till gymmet idag med. Det fick bli ett core-pass helt enkelt. Skönt med lite styrka också, min kropp behöver det!

Ny vecka, nya tider

Hade en superbra lunch idag, en positiv sådan. Och inte nog med det så åkte jag och tränade step kondition efter jobbet vilket i för sig inte va lika spännande då det fortfarande är tufft och vara så otränad. Men snart måste det ju vända tänker jag och fortsätter känna mig glad och lycklig! Hur härligt är det inte med en bra start på veckan! :)

Vaniljkokosbullar

Har haft en underbar helg i Motala. Vi har gjort så gott som ingenting. Hur härligt som helst! Idag har vi varit på 55-års fest och ätit massa gott så nu mår jag som jag förtjänar.. Som tur va sprang vi ju en sväng imorse. Jag är fortfarande ur form så det är verkligen inte roligt att springa men snart måste det väl ge sig tänker jag. Imorn funderar jag på om det får bli ett pass istället.

Fick även med oss bullar, vanilj och kokosbullar som min svärsyster (säger man så?) bakat. Grymt goda! Så, en extra anledning till att komma igång med träningen på riktigt :)

Oktoberlördag

Idag är det lördag och äntligen helg. Trots en vecka som har gått ganska fort så va det en riktigt härlig känsla imorse när jag vaknade. Äntligen få sova ut, umgås med min älskling och inga krav. Underbart! Extra härligt efter en vecka där det mest känts som jobb och väldigt lite tid tillsammans med M.

En annan sak som gör mig förvånad. Det är höst på riktigt, det är oktober! Här om kvällen noterade jag även hur mörkt det är ute på kvällarna vilket känns lite deprimerande.. Men det är himla skönt också, skön luft så det kan bli många härliga löparkvällar nu om jag bara kommer igång på riktigt nu..

RSS 2.0