It´s time to say goodbye

Jag väljer att tro att monsterveckorna på jobbet är över, älsklingen är åter igen hemma, denna gång mer än ett dygn och förkylningen har sagt adjö för denna gång. Det här tillsammans med att det är 104 dagar kvar till Göteborgsvarvet innebär att det är dags att börja träna och säga hejdå till mitt slöa, ohälsosamma liv. Eller ohälsosam kommer jag fortsätta vara men träningen måste jag komma igång med.

Det hela firades med en runda på strax över 6 km. Jag skulle bara jogga så att kroppen skulle få ett lugnt första pass efter förkylningen men det kändes så bra så jag va tvungen att lägga in en liten tempoökning på mitten. Håller tummarna för att kroppen uppskattade mitt infall och låter mig fortsätta vara pigg och kry! :)

Ett levande frågetecken

Idag lyckades jag med en sån där jobbig och pinsam sak igen.. Jag tog mig från jobbet i tid för att hinna med lite ärenden på stan. Väl uppe på stan så träffar jag på en person som hälsar på mig, och ja, jag känner igen henne och vi börjar prata. Hon är väldigt bekant och jag vet att jag känner henne men jag har inte en blekaste aning om vem hon är, alltså i vilket sammanhang jag känner henne ifrån. Men, ändå så säger jag inget utan pratar på och lyckas hålla samtalet flytande utan att avslöja mig (om jag nu inte såg ut som ett levande frågetecken vill säga).

Två timmar efter mötet med denna människa ploppar det upp. Det är ju min gamla frisör, hon som blev mammaledig och som inte verkar vara kvar där jag klipper mig. Så här i efterhand känner jag mig urbota korkad och undrar varför jag inte frågade vem hon va..

Slutsatsen på dagens händelse är: pinsamt! (men sånt som händer)

Lite komiskt är det allt att jag faktiskt har en klipptid inbokad imorgon, dock inte med henne och tur är väl kanske det.. :)

I tid och otid

Varför är det så förbaskat svårt att få allt lite lagom, när det passar, och inte vara tvärtom hela tiden.

Jag har en förmåga att älska att ligga i soffan och ta det lugnt när jag har tid och min kropp skulle må bra av lite träning. Samma sak har jag extremt svårt att ligga stilla när jag är sjuk, eller ligga stilla kanske jag gör men jag blir alltid väldigt sugen på att träna då. Nu är jag hängig och jag har aldrig tid att ligga hemma i soffan och ta det lugnt och bli frisk. Nej, istället jobbar jag och tänker att så farligt är det nog inte tills jag kommer hem och känner att jag är väldigt trött.

Nu tar en c-vitamin och en whisky och kryper ner i sängen och drömmer om att vakna frisk imorgon :)

Vecka 3

Träningen vecka 3 blir inte så mycket att sammanfatta tyvärr. Allt på grund av denna "allergi" haha, men allt är bättre än inget.. :)

Måndag - Styrka
Onsdag - Löpning, ca 5 km (?)

22 januari

Jag har försökt hävda att jag lider av någon sorts allergi sedan i tisdags då jag började nysa och blev täppt. Nu går det inte längre att tveka.. Jag är frusen, trött och sliten och helt enkelt förkyld. Trots det känner jag mig nöjd med dagen. En massa jobb har jag klarat av, handlat och för första gången i mitt liv gjort potatissoppa. Jag har även hunnit med att bli av med lite fler grejer på Blocket. Yippie! :)

Så nu ska jag med gott samvete lägga mig i soffan och kolla på allt möjligt skräp och ladda inför en ny arbetsvecka (trots att de numera går i varandra och blir svåra att särskilja)..

Snöregnhagel

När jag kom ut från jobbet idag och skulle cykla hem tyckte jag att det va så behagligt ute att jag nog skulle åka hem och springa ute istället för på gymmet. Hem cyklade jag, åt en macka, tvekade några minuter men som tur va blev det paus på tvn (måste ha varit meningen att jag skulle ge mig ut). Så ombytt och klar för att ge mig iväg trots tröttheten, nästan så jag kände mig lite peppad till och med. Men, det skulle så klart komma att gå över.. Väldigt snart till och med..
Väl utanför porten inser jag att det regnar, snöblandat. Tänkte tanken att gå upp och hämta regnjackan men sprang istället innan jag hann ångra mig. Efter tio minuter kom något som jag mer skulle vilja kalla hagel, ont gjorde det i alla fall. Jag fortsatte och det hela kändes mest som regn. På slutet kollade jag på min tröja och insåg att det faktiskt snöade ute. En himla blandning av värder helt enkelt, och ändå så kändes det så himla skönt, kanske ännu skönare efter en varm dusch och mat i magen.

ca. 35 minuters löpning - längd oklart

Lyckan är att jag inte behövde gå, sprang hela tiden förutom vid trafikljusen. Det finns hopp! :)

Nya tag

Ny vecka nya tag, såklart. Men, nya tag blev det även eftersom jag lyckades träna på veckans första dag. Inget grymt pass, absolut inte, men bättre än inget. Har man tidsbrist så har man och lite styrka med gummiband här hemma måste ju vara bättre än ingenting alls. Halsen är inte 100 %, inte så att jag har ont för då ska man inte träna men jag känner mig lite svullen typ. Därför ville jag inte köra kondition där pulsen är betydligt högre.

Efter mat och lite träning är det nu dags för ytterligare ett jobbpass innan sängen kallar.

v.2 - hysteri

För att ha varit en hysterisk vecka är jag nöjd med veckans träningsdos, egentligen inte i närheten av vad jag skulle behöva men bättre än inget som jag hade förväntat mig i förhållande till arbetsdosen.

Måndag: löpning 5 km + styrka
Onsdag: styrka + liiiite kondition som uppvärming

Någonstans under veckan har något blivit galet med min fot, igår ville jag knappt stå på den men nu har det vänt åt rätt håll så idag fick det bli två promenader, en i snö och en i regn. Tjoho! För övrigt har halsen blivit svullen så nu preppar jag med hallon/banan smoothie och kiwi och hoppas på en vitaminkick mot förkylning :)

För övrigt ligger jag i soffan och laddar inför en ny massormedjobbochförhoppningsvisävenmassaträningvecka. Wish me good luck.

118 dagar kvar

Kvällsträning

Efter mat och en stund i soffan så att man är sådär lagom slö och seg kändes träningen långt borta. Tankar som det här med kvällsträning är nog kanske inte min grej flög förbi. Med lite hjälp av min älskling tog jag mig ur den underbart sköna soffan och hoppade i träningskläderna. Därefter på med ytterligare ett lager kläder för att bege mig ut i kylan. Ute regnade det som små isbitar, såna där som är obehagliga i ögonen när man cyklar, och det kändes som att allt va emot mig. Men, när jag väl kom iväg kändes allt bättre och när jag närmade mig gymmet hade isbitarna byts ut mot snöflingor. Lycka! Väl inne i gymmet kändes allt riktigt bra (förutom de sista 25 minutrarna av 30 minuters löpning).

Just nu är jag lycklig som ett barn. Det snöar ute, fina vita flingor, jag har precis ätit två mackor med äggröra och jag har tränat! Det här med att träna sent på kvällen kanske inte är så farligt iaf :)

8 januari

Nu har det gått en vecka på det nya året och jag har hittills lyckats med två "riktiga" träningspass i form av ett besök på gymmet och en liten lätt joggingrunda idag. Jag har även hunnit med en två timmars skogspromenad med mina föräldrar och M.

Imorgon börjar jobbet på allvar igen och jag som ångrar mig så att jag inte har försökt ordna lite mer ledighet i jul.. Hur nu det skulle ha gått till..? Men men, så är det och snart är det sommar och semester igen så det gör inget ;)

I helgen har jag varit på dop av en söt liten Frank. Så himla mysigt!

Alternativ träning

Nytt år har det hunnit blivit sedan sist. Jag har inga nyårslöften, däremot har jag lovat mig själv väldigt länge att jag ska börja träna igen, att ta mig tid för det, prioritera det. Men, det blir ändå inte av. Så, istället för att hänga på gymmet med alla andra miljarder människor bestod de första dagarna på det här årets träning av alternativ träning.

Ett tips på alternativ träning:
- Bygga ihop en PAX-garderob
- Flytta om allt mellan olika garderober genom att studsa upp och ner på stolar
- Städa
- Tvätta (dvs. springa i trappor till tvättstugan)
- Cykla iväg på ärenden som blir betydligt längre än man tänkt sig

Det va alltså mina första två dagars träning det här året och i dag tog jag helt enkelt en vilodag :)

Nu börjar vi bli klara med lägenheten, för nu. Vi ska byta lite möbler men inga mer renoveringsprojekt.. Eller?

Gott nytt år!


RSS 2.0