Träning

Jag har blivit lite såld på det här med styrketräning. Det känns sååååå långt borta att springa på löparbandet den tiden jag nu styrketränar. Det är inte roligt men snart är det dags att sätta igång. Till en början får det nog bli ett eget komponerat träningsprogram fram till tjejvasan som omfattar både styrketräning och löpning, och förhoppningsvis tar jag ju mig iväg till ett skidspår någon gång. Därefter ska jag följa träningsschemat bättre fram till den 21 maj.

Trött blev jag iaf av dagens träning. 1 timme styrketräning.

Mål!?

Nu är jag liiiiite irriterad. Den här säsongen har varit lite av ett misslyckande för allt vad målkameror och måldomare heter, och ikväll var inget undantag! Södertälje möter Djurgården och självklart döms ett mål bort för SSK, ett mål där pucken gick genom målet och ut genom nätet. Hur kan man missa det med målkameror!? Det är för mig en gåta. Där försvann minst ett viktigt poäng.. Jag menar inte att det är just denna händelse som gör mig irriterad. Det är att det vid ett flertal tillfällen den här säsongen har skett ett antal felaktiga beslut ifråga om mål eller inte mål, trots målkameror och måldomare. Vad spelar det då för roll om man har en målkamera?

Julhelg och träning

Har varit borta härifrån ett tag. Jul och annat pyssel, däremot har jag inte varit borta från träningen helt. I fredags, julafton, sprang jag 4,5 km på morgonen för att på eftermiddagen ta en timmes promenad. På juldagen blev jag även medbjuden på en promenad med min syster och hennes sambo, det som inte riktigt framgick va att de första 2 km va att pulsa i typ 68 cm snö.. Riktigt jobbigt för låren vill jag lova! Totalt blev det en promenad på ca 75 min. Tog mig även till gymmet igår kväll vilket resulterade i ca en timmes styrka. Så efter min julhelg ligger jag på plusminusnoll trots allt julgodis :)

Hade förövrigt en trevlig julhelg men va väldigt trevligt att träffa älsklingen på söndagkvällen igen. Nu har jag även hunnit med att jobba två dagar och snart är det dags för lite ledigt igen. Lycka! ;)

Paketinslagning

Igår kväll hade jag lite julmys. Paketinslagning till Uppesittarkväll med Ekwall och Lundh. Lite småroligt va programmet och paketen blev inslagna. Någonstans mitt i allt det här insåg jag att jag ska ta mig hem ensam, med tåg hur nu det ska gå till, med alla dessa julklappar. Gaaaah! Nästa år blir det presentkort till alla :)

Ikväll har jag faktiskt tagit mig iväg till gymmet för lite styrketräning. Och, mitt otroligt dåliga och deppiga humör är som bortblåst. Underbart! :)

Imorn kväll blir det julaftonsmys här hemma lite i förväg eftersom jag inte kommer att vara med min älskling i jul.. Vi va och handlade idag så imorn blir det gröt, skinkmacka, saffransbullar, pepparkakor, glögg, skumtomtar och julmust. Nyttigt värre! Kanske måste försöka hinna med lite träning imorn också!?

vecka 50

Veckans träning

Måndag: Löpning, 1 mil på 57.35 min

Torsdag: Styrka, 1 h

Söndag: Styrka 1 h


3 pass varav jag är mest nöjd med måndagens avklarade mil. Känns bra att konditionen inte har försvunnit senaste tiden då jag främst ägnat mig åt styrketräning :)

Julfeeling

Igår blev det julklappsshopping på stan, dock inte för min del då jag redan är så gott som klar. Efter julklappsshoppingen på stan gjorde jag lite julgodis, chokladtryffel i två varianter, och idag har vi (läs jag) skrivit julkort och postat. Den roligaste delen i julkortshistorien är att vi har skickat två julkort till folk vi aldrig ens har träffat hehe.

Nu har jag precis druckit glögg och ätit lussebullar och det fjärde ljuset är tänt. Mys! Julen närmar sig med stormsteg. Vad hände, va det inte nyss första advent!?

Igår, idag, imorgon

Igår efter jobbet fikade jag min fina vän. Måste passa på medan hon fortfarande är kvar i stan. Hur som helst så gick vi till Bara Vara som brukar vara mysigt. Mysigt va det, helt klart. Dock hände många roliga incidenter innan vi kom till själva fikan. Först visste hon inte hur hon skulle göra Js sallad, sen brännde hon min macka och frågade om jag ville ha en ny, vilket jag ville. Då grillade hon bara ett nytt lock, sen när jag kom upp och skulle fika va ju underdelen också bränd. Gaaah, stackars tjej hehe.

Idag kom jag äntligen iväg för att träna. Blev aldrig något igår efter fikan eftersom klockan han bli för mycket.. 1 timme gym blev det iaf idag. Kände mig lite halv trött innan, men väääldigt pigg och fräsch efteråt. Att man inte alltid tar sig iväg och tränar!?

Imorn är det äääääntligen fredag! :) Ska hinna med många grejer imorn, tandläkare, "surprise" och kundbesök.


Trötthet

Kroppen är trött, jag är trött, vilket resulterade i vila idag trots att jag hade tänkt mig att köra styrka idag. Imorn har jag dessutom bokat in en fika med J. Vi kommer ju knappt ses på jobbet eftersom jag är ute 4 dagar den här veckan, så hur ska vi annars hinna snacka skit!? :) Eventuellt ska jag försöka ta mig iväg till gymmet imorn kväll istället.

Trots mitt pimplande av vatten igår kväll fick jag lite vätskebrist och vaknade uttorkad imorse med lite huvudvärk och nu ikväll har jag sådär på gränsen till kramp i vaden. Så nu måste jag verkligen lära mig att dricka när jag springer..

Dagens träning

Tog tag i den där konditionsträningen idag igen. 1 mil på löparbandet (0,5 i lutning). Tråkigt till tusen och jobbigt som satan, fick lov att gå två gånger, dock blev tiden ändå 57.35 så lite nöjd är jag allt. Nu måste jag bara komma igång på riktigt, inte bara köra styrka.

En sak som jag måste börja jobba på är att lära mig dricka när jag tränar kondition. När jag dricker vatten får jag någon sorts magknip och kan knappt stå upp, gäller även direkt efteråt. När jag åkte Tjejvasan och sprang Göteborgsvarvet i år drack jag sportdryck utan problem. Borde det inte vara tvärtom, att vatten fungerar men inte sportdryck!? Hur som helst ska jag börja vänja magen vid vatten vid träning.

Lucia idag, det firade jag med lussebulle efter träningen och tända ljus. Mys!


Gårdagens saffransbullebak.. Funderar på a...

foto0164 (MMS)

Gårdagens saffransbullebak.. Funderar på att värma lite glögg och äta en sån här :)


Julkänsla?

Trots min helg kan jag inte påstå att jag har någon direkt julkänsla. I fredags va det julfest på jobbet med julmat och julklappsbyte och allt som hör där till. I lördags gick jag och älsklingen på stan en sväng och jag fixade lite med mina julklappar och börjar närma mig ett tillstånd som klar med mina julklappar hehe. Efter det blev det saffransbullebak här hemma så nu är frysen full med lussebullar igen. Mumma! Idag är det ju dessutom 3e advent och bara det borde ju ge en viss julkänsla..


Torsdagsträning och snöflingor

Det blev en sväng till gymmet ikväll. Styrka idag med. Det här med konditionsträning verkar vara ett minne blott i min värld vilket gör mig lite orolig. Måste nog ta tag i den biten också snart. Åtminstone efter nyår. Då börjar ju träningsschemat inför Göteborgsvarvet hehe.

Idag när jag gick hem från jobbet så snöade det ganska mycket. Massa snöflingor som landade på mina vantar och låg kvar sådär fint så man kunde kika på dem. Snöflingor är så himla fina. Jag gillar snön! :)


Tisdagsträning

Tjoho. Idag har jag tränat igen. Gym, typ 50 minuter. Styrkan går bra, jag måste dock komma igång med konditionen igen. Med lite tur orkar jag pallra mig iväg till gymmet imorn för lite kondition. Den som lever får se :)


Andra advent

Det blev en liten fotopromenad nu ikväll. Försöker lära mig en massa grejer med kameran, läser lite och provar mig fram. Det blir ju inga superbilder men framsteg för min del hehe. Nu har vi tänt två ljus i adventssljusstaken och myser, snart blir det lussebullar och glögg också. Mumma!


Trevlig andra advent! :)


Söndagsträning

Igår ägnade jag dagen åt julklappsshopping och att umgås med Jossis. Vi hade en mysig dag i sthlm och hann faktiskt med att bocka av ett antal julklappar. Underbart! :) Vi hade ju såklart även grynet med som hjälpte till som smakråd i olika frågor. Väldigt smidigt måste jag påstå hehe :)

Idag började vi dagen med lite träning. Ungefär en timme styrka för min del. Mina armar ska orka ta i 3 mil i slutet av februari och jag jobbar på det vill jag lova. Är lite sugen på att plocka med mig skidorna och promenera bort till skidspåren i en park en bit bort men är tveksam till att det blir idag..

Är även lite sugen på att gå ut och ta lite kort. Får se om jag kan få med mig lite sällskap också..

Fredagsmys

Idag hade jag planerat min tid efter jobbet. Jag skulle handla lite mat på vägen hem från jobbet, åka till gymmet och träna för att sedan sjunka ner i soffan lagom till Idol. Mina planer sprack innan jag ens hade kommit nära dem.. Jag började med att vara en snäll vän/kollega och skjutsade honom, kom tillbaka till kontoret och blev kvar där en stund för "fredagsmys" med några kollegor innan jag väl tog mig hemåt för lite mat.

Om det blev någon träning? Nej, gymmet stänger ju 19.00 på fredagar (väldigt irriterande!) så någon tid till det fanns inte. Istället blir det att mysa i soffan med tända ljus framför Idol.

Helgen är mer än välkommen! :)

Tema fisk

Igår va jag hos en kollega på det vi kallar nyanställdmiddag hehe. Vi har hittills gjort fisk- och skaldjurssoppa, sushi hos mig förra gången och igår blev det lax i ugn med kräftsstjärtsströssel. Riktigt gott! Vi modifierade det här receptet lite.. Till efterrätt åt vi tada... mörk choklad. Mumma! :)

Idag hade jag tänkt träna lite men när jag kom hem va det så himla varmt och skönt och mysigt med tända ljus så jag tog mig aldrig ut i kylan igen hehe. Ska göra mitt bästa för att ta mig iväg imorn istället.

Nu har vi precis njutit av lite glögg. Mys!


RSS 2.0