Med trötta ben

Idag ville inte benen vara med, trötta efter gårdagens runda. Jag hade bestämt mig men när regnet kom på eftermiddagen tappade jag suget. Tack till älsklingen som sa att jag fick välja på idag eller imorgon vilket gjorde valet enkelt. Skönt med vilodag på fredagar.

Trots tröttheten blev det 8 kilometers rundan som planerat och jag lyckades andas ut mitt håll utan att stanna, något som jag brukar ha svårt med. Dessutom syns det inte något direkt på kilometertiderna vilket tyder på att jag även höll skapligt tempo under tiden.

Träning gör mig lycklig så även denna dag är en lycklig dag! :)

8,2 km, 44.32 min (5,25km/h)



Härlig känsla

Idag trotsade jag min påvägattbliförkyld-känsla och begav mig ut på en runda, ångesten är ett faktum så jag behöver springa dels för min fysiska form men även för det psykiska inför varvet. Det blev 6 km på 33.41 min. Riktigt glad över tiden men ännu gladare över känslan. Halvvägs kom jag på att på de här kortare rundorna kan jag ju inte lalla runt i något långpass-tempo utan måste trycka på lite mer. Så med tre kilometer kvar trappade jag inte ner på farten utan fortsatte i samma tempo som innan och kom hem lite tröttare än vanligt men sååå mycket nöjdare. Jag tolkar det som att mina kära intervaller, som jag faktiskt älskar, har gett resultat trots dåligt med distanslöpning.

Nu håller vi bara tummarna för att förkylningen håller sig borta!

6 km, 33.41 min (5.17 min/km)

Vecka 16

Vecka 16

Måndag: Backintervaller - 10 st, löpning upp, jogg ned.
Tisdag: 5 km löpning, 25 minuter + styrka
Söndag: Intervaller 10 * 1 min, 30 sek vila (14-15 km/h) + styrka

Veckans träning blev inte som planerat, den innehöll dessutom bara korta pass och intervaller. Avsaknaden av längre pass stressar mig. Men, jag försöker istället se det som att tre pass blev av den här veckan och att jag ska vara nöjd med det. Varvet om tre veckor får helt enkelt bli som det blir, jag ska göra mitt bästa för att ta mig runt helt enkelt.

Söndagslycka

Efter en seg och grinig start på dagen (kan man bli annat än grinig av grått och trist väder ute?) så insåg jag att inget blir bättre av att bryta ihop. Istället hoppade jag i träningskläderna och nu någon timme senare sitter jag i soffan med trötta ben och är lycklig. Efter träningen uppmuntrade jag mig själv med yoghurt och frysta blåbär. :)

Lycka!

Intervaller, 10 * 1 min, 30 sek vila. 14 - 15km/h + styrka.

Lycka

Ett lugn infann sig i min kropp ikväll, åtminstone för en liten stund. Dagens träningspass på gymmet innehöll förutom styrka även löpning, 5 km på 25 minuter. Lycka! Min form är alltså inte katastrofal, bara inte på topp helt enkelt. Frågan är vad man kan göra på tre veckor. Tre veckor!!!

Det hela återstår att se men för en liten stund kände jag lycka och benen är sådär härligt trötta ikväll (kanske fanns det lite trötthet i dem sen gårdagens backträning också).

Vecka 15

Onsdag: 6,3 km, 34.20 min (5.28min/km) Morgonpass.
Torsdag: 17,7 km 1.52 min

Totalt: 24 km

Psyket

Förra veckan blev det ett långpass. Jag hade egentligen inga förväntningar alls men ändå blir jag så arg så arg. Och sur, riktigt sur. 17,7 km senare var vi åter hemma i lägenheten och jag kunde pusta ut. Det va både kroppen (vaderna sved, ryggen värkte och höfterna sa ifrån), konditionen (ja, det va tungt) och psyket som sa ifrån. Framför allt är det psyket som säger ifrån. Jag tror inte på mig själv. När jag vid 10 km kände att kroppen började säga ifrån så gav jag upp. Men, väl ute på vanliga 5km spåret kom jag igång igen och sista kilometrarna blev av varianten "spring till nästa busshållsplats så får du gå tio meter sen". Fungerade bra och hem kom vi, dock 1.52 h senare. Väl hemma funderade jag på vad det är jag håller på med egentligen. Är det värt det?

I helgen blev det vila och umgås med en fin vän istället. Lycklig över att ha shoppat, sovit ut ordentligt, ätit god mat och druckit bubbliga drinkar har jag nu tagit tag i den här veckan. Började med ett pass backintervaller.

tjugoen

Jag har tränat för dåligt och det är 32 dagar kvar. Det är så dags att komma på att det är hög tid för träning, att mitt mål blir svårt att nå med hänsyn tagen till min dagsform. Jag har varit dålig på att planera och prioritera den senaste tiden, det som gick så bra ett tag förut. Men, nu ska jag göra ett nytt försök.

Hade redan reviderat mitt mål, det nya är att ta mig runt de tjugoen kilometrarna, oavsett tid. Sedan började jag fundera, räkna och kolla Runkeeper. Började med att räkna ut ungefär vilken snitthastighet jag skulle behöva hålla på Göteborgsvarvet för att lyckas nå mitt mål. Tyckte tiden lät för snabb och bestämde mig för att jämföra med mina senaste löprundor. På mina samtliga rundor senaste tiden, förutom långpassen, ligger jag på en snittid under den jag behöver ligga på. Plötsligt blev jag lite gladare och mer motiverad att hålla mig till min träningsplan.

Har även gjort upp ett träningsschema som jag måste följa nu sista veckorna för att ens orka ta mig runt. Nu är jag taggad!

RSS 2.0