Frågor och svar

Helgens bästa fråga:

- Är det jul idag?

Helgens näst bästa fråga:

- Kan tomten se om jag är snäll eller elak om jag är inne i ett mörkt rum utan fönster?

Lite pepparkakor införskaffades iaf så att julkänslan kanske har gått ur frågeställarna nu!? Eller så har den trappats upp, vad vet jag? :)

Paket på villovägar

Har idag äntligen lyckats få ut mitt H&M-paket på posten. Jag trodde jag va ute i god tid när jag beställde grejerna två veckor i förväg. Tji fick jag men nu har jag ju iaf lyckats få tag i grejerna "i tid".

Paketet kom till Örebro förra fredagen. Det gick inte in i brevinkastet så jag fick en avi. I måndags kväll skulle jag hämta ut paketet. Då fanns det inget paket att hämta och ombads att komma tillbaka nästa dag, då skulle paketet finnas där. I tisdags blev det inget paket hämtat och igår hade jag glömt avin hemma så då fick jag inte hämta ut något paket. Så idag när jag bara helt enkelt bara skulle kliva in och hämta ut paketet så tada fanns det inget paket att hämta. Jag skulle komma tillbaka imorn tyckte han. Då blev jag arg vill jag lova. I paketet fanns nämligen något välbehövligt som jag måste ha imorgon, inte så att världen går under men jag skulle bli så ledsen och arg.

Det hela slutade iaf med att jag gick hem och ringde upp posten (kundtjänst för privatpersoner va ju öppen en kvart till när jag kom hem). Killen på posten förstod problemet direkt och ringde upp ICA-butiken. På ca 10 minuter hade de hittat paketet. Vart det låg? På ICA hela tiden dock inregistrerat på ett helt annat nummer som fanns i ett system som killen på kundtjänst kunde hjälpa killen på ICA med. Smidigt!

Problemet är hur som helst löst nu. Bara så typiskt att springa fram och tillbaka till ICA och va irriterad. Paketet är iaf uthämtat och jag är lycklig! :)

Tiger

Har precis insett att det inte är någon Lyxfällan på tv ikväll. Trist! Istället spelar vi xbox här hemma och jag leker tiger. Vad det handlar om får du lista ut själv :)

Under 25 minuter?

Efter jobbet trotsade vi regnet och gav oss ut på en joggingtur, surprise surprise, vi tog den vanliga haha. Längst bort på rundan tilltog regnet om möjligt än mer vilket innebar ösregn men har man väl kommit ut så spelar det faktiskt inte så stor roll. Riktigt skönt va det och jag kände att det gick relativt fort. Hoppades på att jag skulle vara under 26 därav min lycka när klockan stannade på 25.13 och då hade vi enligt min miCoach" stått stilla i ca 20 sekunder vid ett trafikljus vilket innebär att vi ev. va under, eller åtminstone på gränsen till 25 minuter. Hur som helst så kom jag under 5 min/km eftersom rundan egentligen är något längre än 5 km. Yeay! Undra varför jag blir så glad över en sån sak haha. Störd? Kanske :)


Tisdag 26 oktober

Igår när jag kom hem insåg jag hur teknisk jag är. Försökte nämligen mobilblogga eftersom jag inte orkade starta en dator men jag misslyckades totalt som ni kanske märkte. Därför, 23 timmar senare:

Har precis kommit hem från en mysig kväll med Sofia och Sara. Vi år en supergod sallad och hade trevligt. Kände mig faktiskt inte orolig på vägen hem trots min cykeltur i mörkret. Hade ju trevligt och tryggt sällskap i telefonen av M. Sjukt vad ett telefonsamtal kan göra :)


Springa, springa, springa...

Motivationsbristen va visst övergående hehe. Eller motiverad till att springa vet jag inte om jag va men lite nujävlarmåstejagfaktisktspringa fanns där. Och så blev det. Kändes som det gick riktigt sakta men klockan visade 26.24 när jag kom hem så riktigt så sakta gick det inte ändå. Skön känsla! :)

Imorn blir det vila från träningen igen. Då ska jag umgås med mina fina vänner igen. Två veckor i rad, det kallar jag lyx! :) Ser hur som helst fram emot det.

Motivationsbrist

Jag känner mig inte alls klar med helgen, tyvärr spelar det ingen roll vad jag tycker. Helgen närmar sig sitt slut oavsett. Någon träning blev det inte heller. Tror bestämt att jag har drabbats av någon sorts motivationsbrist. Det är det här med mörkret, kylan och regnet. Jag börjar inse att det snart är dags för att börja springa på löparbandet på gymmet vilket inte lockar det minsta men men. Så är det när man bosatt sig i det här landet haha.

Men men, imorn är det ny vecka, nya tag. Det blir nog bra :)


Snön faller

Vet inte om jag kände mig speciellt lycklig när jag såg snön falla utanför fönstret när jag vaknade imorse. Jag som hade tänkt springa en sväng nu på morgonen tappade motivationen helt. Det är visserligen mysigt med snö. Men inte i oktober! Det är för tidigt...

Får se om det blir någon träning idag. Kanske helt enkelt får bli ett besök på gymmet istället.

SJ i ett nötskal

Dagen har spenderats med vänner. Har fått god lunch, fika och trevligt sällskap. En underbar lördag vill jag påstå. Synd bara att jag haft ont i nacken/axlarna som sprider sig upp till huvudet och skapar någon sorts migränkänsla. Jag håller tummarna för att det ger sig tills imorn. :)

När vi skulle åka hemåt mot Örebro efter besöket blev det lite bråttom. Precis när vi skulle göras iordning för att åka till tåget kom de på att det inte finns någon biljettautomat på tågstationen, och det är ju dyrt att köpa biljett på SJs tåg. Så snabbt som tusan fram med en dator och med lite hjälp lyckades vi få igenom ett köp av två sms-biljetter och vi var på tågstationen i tid. Nu till det roliga/noterbara/"intressanta":
1. Bara att det finns tågstationer utan biljettautomater!!!
2. Tåget va försenat 20 minuter vilket inte är ovanligt i sig men vi hade inte behövt stressa.
3. Väl på tågstationen noterades meddelandet nedan (tur vi han köpa biljetter på internet)



Kommentar till bilden känns överflödig.


Att bara vara

Idag blev det en riktigt mysig fika med Sara och Sofia på Bara Vara, Java va fullt haha. Det är så himla trevligt och ses så där. I våras inträffade det ju faktiskt ganska ofta men nu blir det ju tyvärr inte så ofta av förklarliga skäl hehe. Hur som helst riktigt trevligt och mysigt :)

I övrigt har jag inget spännande att berätta mer än att jag ser fram emot våren när kylan börjar avta haha. Beslutsångest!?


Funktionell styrka

Det blev ett styrkepass idag, dock inte core med boll. Provade ett nyss pass, funktionell träning. Helt okej, kändes att man tränade hela kroppen och jag tror att det blir ännu bättre när man har kört passet några gånger så man kommer in i det och lär sig allt. En riktigt bra ledare va det. Riktigt peppande. Där lär det bli fler besök. Tiden va egentligen också ganska bra, hinner hem och fixa mat innan. Jag vill ju visserligen helst klara av träningen på en gång efter jobbet men det är väl helt enkelt en vanesak.

Nu ska jag njuta av att ha lite ömmande muskler och kika tv resten av kvällen. Imorn ska jag träffa två fina vänner efter jobbet. Ska bli riktigt trevligt! :)

Raindrops keep falling on my head

Imorse provade jag på en ny variant av måndagmorgon. Det kändes inte som en pina att ta sig ur sängen och jag va inte sådär gräsligt trött. Va faktiskt riktigt pigg ända tills jag påbörjade en webbkurs på engelska, där någonstans tog energin slut haha.

På eftermiddagen fick jag ny energi och jobbet flöt på riktigt bra. Energin höll i sig så jag beslutade mig för att gå ut och springa på kvällen trots att det regnade ute. Det innebar att älsklingen också följde med trots protester (jag tvingade honom inte). 26.08 min blev tiden på den vanliga rundan men då stod vi vid ett övergångsställe en stund och väntade. Så skulle iaf säga att vi va under 26 minuter idag. Lycka!

Imorn ska jag nog försöka ta mig iväg till gymmet en sväng igen. Kanske lite core med boll för omväxlingsskull!? :)


Söndagstradition

Söndagstraditionen håller i sig vilket innebär att jag redan har sprungit den vanliga rundan (26.06 min) och avnjutit en mysig frukost med tända ljus. Härligt med lite träning efter gårdagskvällen med rabarberpaj till fika och kebab till middag. Gott men lite onyttigt har jag hört haha.

Nu ska jag nog njuta en stund till av "morgonens" mysigheter och sedan ta en höstpromenad förbi stan. Så himla fint väder ute. Jag tror bestämt att jag gillar hösten, jag som redan har längtar till vår och sommar igen. Men som sagt, hösten har ju sin charm den med...


Höst

Jag har haft en underbar lördag. Det va sånt där härligt höstväder idag. Klarblå himmel och sol. Och ändå va det inte iskallt utan mer sådär friskt som det kan vara på hösten. Så himla härligt! Har mest latat mig hela dagen och ikväll har vi haft trevligt besök här hemma.



Lördagens negativa: Ikväll läste jag att det har skett ytterligare en våldtäkt i Örebro inatt. Jag bryter snart ihop. Jag har inte varit så rädd av mig men nu är jag väldigt illa berörd av alla våldtäkter som skett i den här stan senaste åren, framförallt senaste tiden. Jag vet inte ens vad jag ska säga mer än att jag tycker att det är riktigt obehagligt.


Case, löpning och otäckheter

I tisdags blev det lite löpning, 5 km på 26.23 min. Nöjd men halvdöd när jag klev innanför dörren. Jag måste komma igång med löpningen lite bättre men nu tycker jag att det börjar bli sådär ruskigt kallt ute. Det är mysigt ute när solen skiner på gulröda träd och när löven prasslar under skorna men när det är mörkt och kallt så känns det inte lika roligt.

Mörkret är ju inte alls roligt. På många olika sätt. Det största just nu är att jag inte känner mig säker ute. I tisdags kändes det hela lite bättre. Men, i onsdagsmorse kom nästa överfall. Det sjuka är att jag befann mig inte alls långt därifrån, själv i mörkret, vid samma tidpunkt. Igår kväll fick jag iaf sällskap ända fram till dörren. Det tackar jag för! :)

Igår va det en heldag med jobb i universitetsvärlden. Kändes som att det inte va så länge sen jag va ute på universitetet men när jag fick fundera en stund så är det ju snart närmare två år sedan jag va där haha, tiden går verkligen fort! KPMG Case Competition va det iaf igår och så mycket duktiga studenter det finns. Jag imponerades av alla som va så otroligt duktiga. Dagen avslutades med en trevlig kväll på Loungen. Riktigt trevligt! Idag är jag lite småtrött och nu ska jag mysa i soffan framför Idol. Yeeeay!

Tisdag

Precis hemkommen från ett pass core med boll. Lika härligt som vanligt. Känner mig dock lite lyckligare idag än i vanliga fall. Eller lättad är kanske det rätta ordet. Kan ha att göra med att våldtäktsmanen nu troligtvis är fast bakom lås och bom. Har även sett en bild på människan på facebook. Är det alltså så en våldtäktsman ser ut? Det är klart att det inte är. Men, den här gjorde det. Jag undrar vad det är för fel man har när man kan göra sådana saker!? Helt sjukt och för mig totalt oförståeligt. Nu känner jag mig dock lite säkrare igen. Efter helgen hade jag börjat bli riktigt orolig.

Igår va jag dock i Eskilstuna en sväng och träffade ett gäng fina vänner. Åt god mat gjorde vi och umgicks. Så himla mysigt va det och det här tycker jag att vi ska göra oftare! :) Tack för en fin kväll mina vänner!


Höstpromenad

Började söndagen med en liten löprunda med min miCoach. Vi har inte riktigt varit överens så nu har jag fixat ett nytt program och tänker att jag faktiskt ska följa programmet nu, ge det en chans liksom. Så det fick bli ca 5,5 km löpning i intervallform. Jag gillar att träna på morgonen, älskar känslan av att kunna njuta av frukosten och veta att man redan har tränat och har hela dagen framför sig.

Idag har vi även haft trevligt besök av mams och paps. Har hunnit med både det ena och det andra, bland annat en solig höstpromenad i stadsparken. Men nu ska jag bara mysa i soffan framför tvn. Trevlig söndagkväll!


Skärvor

Idag har mitt bullbak äntligen blivit av. Dock är jag ingen talang i köket vilket gör min sambo orolig så fort jag rör en kniv. Bullbak innebär inte så mycket knivar men ändå klarade jag av att misslyckas med hälften av degen så det blev inga kanelbullar. Vaniljbullarna klarade sig i utröstningen när det inte blev så många bullar.

Har även ägnat en del av dagen åt att städa. Det beror främst på att det blev ytterligare en liten olycka i köket. Lagom när jag hade diskat klart och staplat ett, enligt mig väldigt vackert, torn så bestämde sig den översta plastbunken för att ramla rakt ner och knuffa ett glas utför stupet från diskbänken. Glasskärvor över hela köksgolvet, och hallgolvet för den delen. När jag ändå fortsatte städningen inne i vardagsrummet hittade jag glasskrävor i en hylla, dessa är dock inte från idag utan spår från vårt lilla nattbesök för ett antal månader sen. Jag fullkomligt hatar glas just nu och dricker därför läsk ur burk ikväll :)


Ps. Det blev förlust i hockeyn och någon träning har inte blivit av.


Fredagsmys

Ikväll är det rikigt fredagsmys här hemma. Tända ljus så det blir så där riktigt mysigt. Till det lite chips och cola. Mumma! Helgen är riktigt välkommen så nu ska jag bara njuta. Underbart! :)

Dagens träning

Hade nada motivation till att träna när jag kom hem från jobbet idag men som tur va hade min älskling bestämt sig för att springa och jag kan ju inte vara sämre så.. :) Samma runda som vanligt, 27.05 min blev det idag. Jag skulle behöva springa intervaller för att få upp farten och börja springa längre rundor för att få upp orken lite.. Meeeen, det får bli en annan dag :)

Efter träningen lagade vi riktigt god mat. Raggmunk och bacon. Mumma! Inget jag gör varje dag direkt. Eller för att vara ärlig så har jag aldrig gjort det själv haha. Men, som sagt, riktigt gott. Rekommenderas starkt! :)


Härliga tisdag

Idag är det tisdag och tisdag innebär numera core med boll. Så himla skönt är det men jobbigt. Jag har alltid fått känslan av att passet egentligen är lite slappt men så är inte fallet, kanske ser så ut när man ligger på en boll i typ en timme haha.

Passet avslutas med denna härlig låt. I like.




Det går bättre och bättre

Idag va det dags för en ny löparrunda. Eller ny och ny.. Det är ju samma runda som alla andra gånger haha. 5 km längs med ån. Förbättrade iaf tiden lite, 26.46, och tur va väl det med tanke på att jag kände mig döende när jag kom hem. Nu har jag njutit av en kanelbulle så här på kanelbullensdag och allt. Underbart!

Imorn är det core med boll igen. Looking forward to it! :) 


Bra start på helgen

Började lördagen med att välja bort att ligga kvar och mysa i sängen för att istället gå upp vid åtta och springa en sväng. Valde jag rätt? Definitivt! Så himla skönt ute. Frisk höftluft och väldigt lugnt ute. Klarblå himmel va det också och fina färger på träden. Lovely!

Och sen va det ju det här med löpningen också. Det gick skapligt. Ungefär en halvminut långsammare än sist men kände mig betydligt tröttare när jag kom hem. Kanske hade att göra med att det va före frukosten!? Nu är det iaf gjort och nu ska jag njuta av helgen :)

RSS 2.0